Fennovoiman lupahankkeesta ristivetoa hallituksessa

Ydinvoimayhtiö Fennovoiman uusi lupahanke repii hallitusta. Vasemmistoliitto aikoo vihreiden ohella vastustaa hallituksessa Fennovoiman hakemusta aiemman ydinvoimaluvan täydentämisestä.

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen ei kiirehdi Fennovoiman ydinvoimalupahakemuksen eduskuntakäsittelyä, kertoo Savon Sanomat. Urpilainen ei spekuloi valtioneuvoston ratkaisulla. Hän tulkitsee, että kaikki hallituspuolueet ovat sitoutuneet normaalivalmisteluun.

Urpilainen ei halua ottaa kantaa vihreiden mahdolliseen lähtöön hallituksesta. Hän korostaa, että ydinvoimalahanke on merkittävä teollisuuden työpaikoille.

Pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) mielestä Fennovoiman hakemuksessa ei ole kysymys uudesta periaatepäätöksestä, kuten esimerkiksi vihreiden Ville Niinistö tulkitsee.

Katainen sanoo, että Fennovoima on täydentänyt hakemuksellaan sillä jo olevaa lupaa siltä osin, kuin aiemman hakemuksen tilanne on muuttunut.

- En koe, että myönnetään uutta lupaa, koska yhtiö on sama, Katainen sanoi toimittajille eduskunnassa.

Pääministeri ei suostu spekuloimaan vihreiden tai vasemmistoliiton hallituksesta lähdöllä. Hän ei myöskään usko, että erimielisyys asian ympärillä vaikeuttaisi hallituksen sisäistä ilmapiiriä.

Katainen ei pelkää, että Ukrainan tilanteen takia Suomelle tulisi yhteistyöstä venäläistoimittajan kanssa ulkopoliittisia ongelmia tai imagohaittaa.

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö sanoi aiemmin, että vihreät eivät spekuloi hallituksesta lähdöllä Fennovoiman lupahakemuksen vuoksi. Niinistö sanoi vihreiden luottavan siihen, että myös muut kunnioittavat hallitusohjelmaa eikä asiaa viedä eduskuntaan.

Niinistön mielestä Fennovoiman hakemuksessa on asiallisesti kysymys uudesta periaatepäätöksestä, eli se on siten hallitusohjelman vastainen.

Vihreiden ohella myös vasemmistoliitto aikoo vastustaa hallituksessa Fennovoiman hakemusta aiemman ydinvoimaluvan täydentämisestä.

Uusimmat

Kotimaa

Konneveden kirkkovaltuustossa tapahtui täydellinen muutos – Virtaset nousivat vaalivoittoon

Särkilammen maja Saarijärvellä aiotaan kunnostaa – kiinteistö tulee säätiöltä kaupungin omistukseen ja siirretään sitten yhdistykselle

Kyyjärven nuoret kävivät ahkerasti uurnilla – kirkkovaltuusto valittiin kolmen sopuvaalin jälkeen nyt äänestämällä

Kinnula vahvisti kärkipaikkaansa seurakuntavaalien aktiivisimpana koko maassa – Jyväskylä nousi isojen ykköseksi

Vikatikki Haapamäellä poltti rantasaunan maan tasalle

Saarijärven Säästökeskuksen yläkertaan suunnitellaan vuokrattavia majoitustiloja

Verkkoyhtiö tarvitsee lisää rahaa lyhentääkseen omistajakuntiensa takaamia lainoja

Jyväskylän kirkkovaltuuston nuorin haluaa pelastaa Huhtasuon kirkon

Kuusikymppinen mies kävi jälleen käsiksi alaikäiseen Jyväskylässä – taustalla useita tuomioita vastaavista rikoksista

Mansikkien ja mustikkien esi-isät saapuivat Suomeen Keski-Volgan aroilta ja Euroopan mantereelta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.