Fennovoiman lupahankkeesta ristivetoa hallituksessa

Ydinvoimayhtiö Fennovoiman uusi lupahanke repii hallitusta. Vasemmistoliitto aikoo vihreiden ohella vastustaa hallituksessa Fennovoiman hakemusta aiemman ydinvoimaluvan täydentämisestä.

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen ei kiirehdi Fennovoiman ydinvoimalupahakemuksen eduskuntakäsittelyä, kertoo Savon Sanomat. Urpilainen ei spekuloi valtioneuvoston ratkaisulla. Hän tulkitsee, että kaikki hallituspuolueet ovat sitoutuneet normaalivalmisteluun.

Urpilainen ei halua ottaa kantaa vihreiden mahdolliseen lähtöön hallituksesta. Hän korostaa, että ydinvoimalahanke on merkittävä teollisuuden työpaikoille.

Pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) mielestä Fennovoiman hakemuksessa ei ole kysymys uudesta periaatepäätöksestä, kuten esimerkiksi vihreiden Ville Niinistö tulkitsee.

Katainen sanoo, että Fennovoima on täydentänyt hakemuksellaan sillä jo olevaa lupaa siltä osin, kuin aiemman hakemuksen tilanne on muuttunut.

- En koe, että myönnetään uutta lupaa, koska yhtiö on sama, Katainen sanoi toimittajille eduskunnassa.

Pääministeri ei suostu spekuloimaan vihreiden tai vasemmistoliiton hallituksesta lähdöllä. Hän ei myöskään usko, että erimielisyys asian ympärillä vaikeuttaisi hallituksen sisäistä ilmapiiriä.

Katainen ei pelkää, että Ukrainan tilanteen takia Suomelle tulisi yhteistyöstä venäläistoimittajan kanssa ulkopoliittisia ongelmia tai imagohaittaa.

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö sanoi aiemmin, että vihreät eivät spekuloi hallituksesta lähdöllä Fennovoiman lupahakemuksen vuoksi. Niinistö sanoi vihreiden luottavan siihen, että myös muut kunnioittavat hallitusohjelmaa eikä asiaa viedä eduskuntaan.

Niinistön mielestä Fennovoiman hakemuksessa on asiallisesti kysymys uudesta periaatepäätöksestä, eli se on siten hallitusohjelman vastainen.

Vihreiden ohella myös vasemmistoliitto aikoo vastustaa hallituksessa Fennovoiman hakemusta aiemman ydinvoimaluvan täydentämisestä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Koneiden pärinää ja isoja autoja – Mid Finland Truck Meeting kokosi kansaa Viitasaarella

Katso video: Keihäänheiton maailmanmestarin Kimmo Kinnusen mukaan häviäminen olisi hyvä oppia teini-iässä – Pylkönmäellä vietettiin lasten olympialaisia jo 45:ttä kertaa

Grilli syttyi palamaan Hesburgerissa Keljon kauppakeskuksessa – "Henkilökunta toimi hienosti"

Vesitse kohti Jyväskylää – Päijännepurjehdus järjestettiin 47. kerran: Padasjoelta ulapalle lähti kaikkiaan 110 alusta

Joonas ja Tea Pylsy astuivat alttarille yhtenä Jyväskylän seurakunnan suosituimmista hääpäivistä – "Yllätti, kuinka aikaisin pitää olla liikkeellä, jos on mielessä jotain tiettyä"

Keuruun markkinat on kesän kohokohta myös entisille keuruulaisille – "Kyllä tänne pitää joka kesä tulla"

Katso video: Satoja ihmisiä kävi ihmettelemässä Harri Pesosta ja MM-pokaalia – Muurameen rakennetaan "Pesosen portaat"

Uskoa ei tarvitse hävetä, sanoo opistoseuroille saapunut laukaalainen Veera Kauppila

Henkilöauto ajoi ojaan ja kääntyi katolleen Pylkönmäellä – kuski sairaalaan

Kadonnut 8-vuotias tyttö löytyi hukkuneena Kangasniemellä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.