Finnair on perunut tänään parisenkymmentä lentoa Helsinki-Vantaan lentoasemalta lumentulon vuoksi. Peruutettuja lentoja oli kello 15:n aikaan

Useita Finnairin lentoja peruttu Helsinki-Vantaalla lumentulon vuoksi

Helsinki-Vantaan lentoasemalla Finnairin keskiviikon lennoista yhdeksän oli peruttu kello 18:n aikaan, käy ilmi yhtiön nettisivuilta. Ongelmat liittyvät runsaaseen lumisateeseen.

– Siellä on ollut yhden kiitotien kapasiteetti käytössä normaalin kolmen sijaan, kertoi Päivyt Tallqvist Finnairin viestinnästä.

Kotimaan lennoista on peruttu esimerkiksi lennot Turusta ja Tampereelta Helsinki-Vantaalle. Ulkomaanlennoista oli kello 18:n aikaan peruttu esimerkiksi lentovuoro Brysseliin.

Lentokentällä on aamusta alkaen ollut myös useita viivästyksiä sekä lähtevissä että saapuvissa lennoissa. Finnair ilmoitti tiedottavansa viivästyksistä ja peruutuksista asiakkailleen tekstiviesteillä.

Nettisivu korvattiin Twitterillä

Finnairin nettisivut olivat keskiviikkona päivällä nurin toistaiseksi tuntemattomasta syystä. Vika saatiin korjattua kello 14:n jälkeen. Yhtiö päivitti katkoksen ajan tiedot uusista peruutuksista Twitteriin.

Finnair kehottaa asiakkaitaan tarkastamaan lentotietonsa beta-sivuiltaan tai puhelinsovelluksesta. Finnair on tarjonnut asiakkailleen myös uutta reititystä peruuntuneiden lentojen tilalle. Tallqvistin mukaan uudet reititykset näkyvät beta-sivujen Varaukseni-palvelussa sekä puhelinsovelluksessa.

– Asiakkaan kannattaa katsoa, onko uusi reititys ilmestynyt sivulle. Jos reititys ei sovi, toivomme, että asiakas on yhteydessä Finnairin asiakaspalveluun.

Kuolonkolari Kokemäellä

Junaliikenteessä oli kymmenen kaukojunavuoroa myöhässä kello 18:n aikaan. Lisäksi kaikki taajamajunat Seinäjoen ja Jyväskylän välillä on korvattu busseilla teknisen vian vuoksi.

Liikenneviraston rataliikennekeskuksen mukaan junia ovat viivästyttäneet lumesta johtuvat rataverkon vaihteisto-ongelmat eri puolilla Suomea. Ongelmia ilmeni esimerkiksi Keravalla ja Helsingin Ilmalassa.

Ilmatieteen laitos varoittaa erittäin huonosta ajokelistä koko maassa lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Päivän tieliikenteessä kuoli henkilöautoa kuljettanut nainen valtatie kahdella Kokemäellä Satakunnassa. Naisen auto oli lähtenyt heittelehtimään ja törmännyt vastaan tulleen maastoauton keulaan kylki edellä, pelastuslaitos kertoi. Maastoautossa olleet kolme ihmistä loukkaantuivat lievästi.

Inarissa mitattiin aamulla Suomen tämän talven kylmin lukema, kun lämpömittari painui –36,8 asteeseen.

Ilmatieteen laitoksen mukaan pakkaslukema jäänee toistaiseksi ennätykseksi, koska sää lauhtuu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Päivitetty tilanne kello 18.31.

Lumimyräkkä vaikuttaa myös Jyväskylän lentoliikenteeseen – sää voi pahentua ensi yönä

Lumimyräkkä pani liikenteen sekaisin Ruotsissa