Finnair peruu lentoja – vaikuttaa tuhannen matkustajan lentoihin

Finnair on tänään perunut neljä kaukolentovuoroa Suomen Liikennelentäjäliiton työntekorajoitteiden takia.

Johtaja Päivyt Tallqvist Finnairin viestinnästä kertoo, että perutut lennot olivat lähdössä tänään Tokioon, Singaporeen, Hongkongiin ja Shanghaihin.

Lentojen peruminen vaikuttaa reilun tuhannen matkustajan lentoihin. Tallqvistin mukaan Finnair pyrkii lentämään kaikki lennot normaalisti huomenna. Lentoja voidaan kuitenkin joutua perumaan lisää, esimerkiksi jos lentäjä sairastuu eikä päivystäjiä tai esimiehiä ole riittävästi käytettävissä täyttämään vuoroja.

Liikennelentäjäliitto on vuodenvaihteessa tiukentanut rajoituksia lisätyölle ja vuoronvaihdoille työehtosopimuskiistan takia. Rajoitukset määrättiin alun perin marraskuussa. Keskustelut liiton ja Finnairin välillä jatkuvat. Lentäjien työehtosopimus umpeutui marraskuun puolivälissä.

Finnair ottaa yhteyttä lennoille varauksia tehneisiin matkustajiin tekstiviesteillä. Matkustajat voivat siirtää matkaansa ilman kuluja maaliskuun loppuun asti, saada rahat takaisin tai antaa Finnairin reitittää matkat uudelleen.

Tallqvistin mukaan Finnairilla on tällä haavaa normaalia vähemmän lentäjiä käytössä, koska yhtiöllä on meneillään koulutukset uusiin Airbus A350-koneisiin.

IS: Jyväskyläläisen Hannun matka Thaimaahan tyssäsi Finnairin peruttua lennon työntekorajoitteiden takia