Finnair sallii matkustamohenkilökunnalleen hengityssuojaimien käytön – myös Kiinan-lentojen varauksiin muutoksia

Finnair tekee uudenlaisen koronaviruksen takia muutoksia Kiinan-lentojensa muutos- ja perumisehtoihin, yhtiö kertoo tiedotteessa.

Jos asiakkaalla on ennen 25. tammikuuta ostettu Finnairin lentolippu Kiinaan tai Kiinasta ajalle 25.1.–23.2.2020, hän voi halutessaan siirtää matkan ajankohtaan niin, että uusi matkustuspäivä on viimeistään 31.5.2020. Toinen vaihtoehto on perua matka ja hakea lipun hinnan hyvitystä Varaukseni-palvelussa.

Asiakas voi siirtää matkan ottamalla yhteyttä Finnairin asiakaspalveluun tai omaan matkatoimistoon. Yhtiö palvelee myös Twitterissä @Finnairhelps, omilla Facebook-sivuilla ja nettisivujen chat-palvelussa.

Finnair jatkaa lentoja Kiinaan normaalisti

Koronaviruksen leviäminen Kiinassa ei vaikuta Finnairin lentoihin, koska viranomaisilta ei ole tullut matkustusrajoituksia, kertoo yhtiön mediasuhteista vastaava johtaja Päivyt Tallqvist. Tällä haavaa Finnair lentää Pekingin lisäksi Guangzhouhun, Shanghaihin, Hongkongiin ja Nanjingiin.

Matkustamohenkilökuntaa Finnair on ohjeistanut pitämään huolta käsihygieniasta ja välttämään kosketusta eläimiin. Lisäksi yhtiö on tehnyt poikkeuksen normaaliin käytäntöön ja sallii nyt matkustamohenkilökunnan käyttävän halutessaan hengityssuojaimia. Kiinnostus suojainten käyttöön tuli Tallqvistin mukaan lähinnä yhtiön kiinalaiselta henkilökunnalta.

– Meillä on ollut normaalikäytäntönä, että matkustamohenkilöstö ei käytä hengityssuojaimia työtehtävissä, koska niitä eivät terveysviranomaiset ole suositelleet. Mutta nyt olemme tehneet toistaiseksi poikkeuksen normaalikäytännöstä, kun Kiinan viranomaisilta on tullut sellainen suositus, että asiakasrajapinnassa työskentelevät henkilöt voisivat halutessaan käyttää hengityssuojaimia.

Matkustajille ei ole Finnairin lennoilla tarjolla hengityssuojaimia.

– Tyypillisesti aasialaisillahan on hengityssuojaimia. Ne jotka niitä käyttävät arjessa, niin heillä on niitä mukana muutenkin, Tallqvist sanoo.

Koronaviruksen takia matkustajilta on hänen mukaansa tullut jonkin verran kyselyjä.

UM: Mihinkään erityistoimiin ei ole ryhdytty

Matkustusilmoituksen tehneitä suomalaisia on Wuhanin alueella alle kymmenen, kerrotaan ulkoministeriön viestinnästä.

– Pekingin suurlähetystö seuraa tilannetta yhdessä EU-maiden kanssa, mutta tällä hetkellä ei ole mitään erityistoimenpiteitä, mihin olisi ryhdytty, viestinnästä sanotaan.

Jos joihinkin toimiin ryhdytään, niin ne tehdään koordinoidusti muiden EU-maiden kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kiina keskeyttää kansalaistensa ryhmämatkat ulkomaille

Kiinan presidentti varoittaa koronaviruksen leviämisen kiihtyvän: Tilanne on vakava

Wall Street Journal: Yhdysvallat aikoo evakuoida kansalaisensa Wuhanista

Kiina rakentaa pikavauhdilla jo toista sairaalaa Wuhaniin koronaviruspotilaiden hoitoon

Wuhanin koronavirus rantautui Eurooppaan – Ranskassa vahvistettu kaksi tartuntaa

Wuhanin koronavirusepäilyt osoittautuivat aiheettomiksi Ivalossa – kiinalaisturistit päästettiin eristyksistä flunssalääkityksen kera

Tartuntatautien erikoislääkäri rauhoittaa pelkoja uudesta koronaviruksesta – "Kausi-influenssaan sairastuu pahimmillaan liki miljoona ihmistä"