Finnairin eilinen matkustajaruuhka saatiin purettua – lennot kulkeneet lähes normaalisti Helsinki-Vantaalla

Finavia korostaa, että ongelmat aiheutuivat voimakkaasta tuulesta, eivät niinkään lumesta

Finnairin eilen syntynyt matkustajaruuhka on saatu purettua muutamia yksittäisiä matkustajia lukuun ottamatta, yhtiön viestinnästä kerrotaan.

Finnairin mediasuhteista vastaavan johtajan Päivyt Tallqvistin mukaan noin 6 000 matkustajaa jäi eilen ilman lentoa ja useita satoja ihmisiä joutui yöpymään lentokentällä kun kaikille ei onnistuttu järjestämään hotellimajoitusta. Osa Finnairin matkustajista jäi jumiin myös ulkomaille.

Finnair joutui eilen sääolosuhteiden vuoksi perumaan yli 60 yhdensuuntaista lentoa. Tänään yhtiön lennot ovat kulkeneet lähes normaalisti, ja vain muutama yksittäinen lento on jouduttu perumaan.

Pulmatilanteita saattaa tänään aiheuttaa se, että osa Finnairin kaukolennoista saapuu tänään Helsinkiin myöhässä, koska ne lähtivät eilen Helsingistä myöhässä. Tämän vuoksi matkustajia saattaa myöhästyä jatkolennoiltaan.

Lentokentälle ruuhkan takia jääneiden matkalaukkujen toimittaminen asiakkaille on Tallqvistin mukaan edelleen kesken.

– Meillä oli aamulla Helsinki-Vantaalla noin parituhatta laukkua, jotka olivat jääneet asiakkailta eilisen illan ja yön aikana. Niitä toimitetaan asiakkaille sitä mukaan kuin sumaa saadaan purettua, Tallqvist sanoi STT:lle.

– Olemme arvioineet, että menee joitakin päiviä ennen kuin kaikki on saatu toimitettua asiakkaille.

Tuuli oli suurin syy

Kenttää ylläpitävän Finavian viestintäpäällikkö Annika Kåla korostaa, että Helsinki-Vantaan lentoliikenteen eiliset ongelmat aiheutti ennen kaikkea voimakas sivutuuli. Hankalasta suunnasta puhaltaneen tuulen vuoksi Helsinki-Vantaalla oli eilen päivällä käytössä vain yksi kiitotie. Samaan aikaan tullut lumisade vaikeutti tilannetta, sillä käytössä ollutta poikittaiskiitotietä piti puhdistaa lumesta.

– Jos ei olisi tuullut, niin kaikki kiitotiet olisivat olleet käytössä. Silloin olisi voitu puhdistaa yhtä, ottaa liikennettä toiselle ja sitten taas vaihtaa. Meillä on aika hiotut prosessit siinä, Kåla sanoo.

Myös Finnairin Tallqvist toteaa hankalan sään olleen suurin syy suman syntyyn. Kun kaikki kiitotiet avautuivat uudelleen eilen illalla seitsemän jälkeen, oli ruuhka Tallqvistin mukaan jo niin paha, ettei sumaa pystytty enää purkamaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.