Finnmatkoilla ja Tjäreborgilla ei lentoja yli Siinain niemimaan

Lentoyhtiö Emirates ei toistaiseksi lennä Siinain niemimaan yli alueella eilen tapahtuneen venäläisen matkustajakoneen putoamisen takia. Yhtiö kertoi asiasta yöllä Suomen aikaa.

Suomessa toimivista matkanjärjestäjistä Finnmatkoilla ja Tjäreborgilla ei ole lentoja, jotka kulkisivat Siinain ilmatilassa.

– Tämä ei ole uusi päätös, vaan se on ollut käytäntömme jo jonkin aikaa, kertoo Finnmatkoja edustavan TUI Nordicin viestintäpäällikkö Mathias Bergendahl STT:lle.

– Lentoyhtiömme Thomas Cook Airlines Scandinavia ei lennä Siinain niemimaan yli. Näin on ollut koko ajan, mutta saimme asiasta eilen illalla vielä vahvistuksen, Tjäreborgin tiedotuspäällikkö Arja Pucilowski sanoo.

Lentoyhtiöt Luthansa ja Air France ilmoittivat jo eilen välttävänsä toistaiseksi Siinain yli lentämistä. Yhtiöiden mukaan kyseessä on varotoimi, kunnes venäläiskoneen turman syy on selvinnyt. Egyptissä toimiva Isis-äärijärjestöön kuuluva ryhmä ilmoitti pudottaneensa venäläiskoneen, mutta ilmoitusta ei ole pidetty uskottavana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.