Firmat laajentavat: Jyväskylässä kova kysyntä valmennuskursseille

Yliopistojen pääsykoevalmennusta laajalla skaalalla tarjoava PRO Huippuvalmennus Oy laajentaa toimintaansa tämän lukuvuoden aikana viiteen uuteen kaupunkiin. Repertuaariin tulevat esimerkiksi Lahti, Joensuu ja Jyväskylä – Kuopio oli jo.

– Lahti käynnistyi uusista ensimmäisenä. Kysyntää oli hyvin ja sama tilanne näyttää olevan Jyväskylässäkin. Laitoimme tarjolle sellaisia kursseja, joille oli valmiiksi kysyntää. Asiakkaita on tullut sen verran, että ainakin ensimmäinen kausi näissä kaupungeissa kannattaa, Huippuvalmennuksen toimitusjohtaja Elina Pöysti sanoo.

Lääketieteen ja diplomi-insinöörikoulutuksen pääsykoevalmennukseen erikoistunut MAFY-valmennus taas toi valmennuskurssinsa tänä vuonna Helsingin ohella Jyväskylään. Firman etävalmennuskursseilla olijat eri puolilta Suomea voivat osallistua kahdeksaan harjoituspääsykokeeseen Helsingissä ja Jyväskylässä.

– Hyvä määrä on 4–5 koetta. Niillä ihmiset saavat hyvän rutiinin tehdä pääsykoetta ja voivat kohdata muitakin kuin tekniseen ajanhallintaan liittyviä asioita, esimerkiksi henkistä puolen juttuja, jotka alkavat nousta pintaan kokeen lähestyessä, toimitusjohtaja Antti Suominen arvio.

Esimerkiksi Eximia on laajentanut tarjontaansa toimintapaikkakunnillaan, kuten Jyväskylässä, jossa se tarjoaa uutena kauppatieteen pääsykoevalmennusta.

Lääketiede, oikeustiede ja kauppatiede ovat olleet vuosikausia pääsykoevalmennusta tarjoavien yritysten tärkeimmät oppiaineet.

Lääketiede on pitänyt ykkössijansa alan isoimpien firmojen valikoimassa. Niin Valmennuskeskuksesta kuin Eximiastakin kerrotaan, että kasvatustiede ja erityisesti psykologia ovat kuitenkin nousseet kysytyimpien kurssin joukkoon heti lääketieteen jälkeen.

– Psykologia on uusi nousija. Se oli jo viime vuonna mutta noussut tänäkin vuonna aika hyvin. Sen takia meidänkin firmamme alkoi tarjota psykologian valmennusta useissa eri kaupungeissa. Psykologia on ollut Helsingissä tarjolla jo vuosia, mutta tänä vuonna uusina kaupunkeina tulivat mukaan Jyväskylä ja Tampere, kertoo Huippuvalmennuksen Pöysti.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .