Fortum Fennovoimaan liittyvästä painostusväitteestä: ”Firman oma päätös”

Energiayhtiö Fortumin viestintäjohtaja Kati Suurmunne sanoo STT:lle, että päätös lähteä mukaan Fennovoiman ydinvoimahankkeeseen oli tehty Fortumin omista lähtökohdista.

Kysymykseen siitä, oliko presidentti Sauli Niinistö painostanut Fortumia lähtemään osaomistajaksi Fennovoimaan, Suurmunne vastaa, että päätös oli tehty ”Fortumin omista lähtökohdista ja firman edun kannalta laajasti harkiten”.

– Kyllä tämä oli ihan firman oma päätös, Suurmunne sanoo.

Myös kysymykseen pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen mahdollisesta painostuksesta Suurmunne vastaa samaan tapaan.

– Totta kai tällaisissa isoissa päätöksissä käydään laajoja yhteiskunnallista keskusteluja, mutta kyllä tuo päätös on ihan Fortumin oma ja Fortumin omista lähtökohdista tehty.

Fortum kertoi elokuussa 2015 osallistuvansa Fennovoiman ydinvoimahankkeeseen 6,6 prosentin osuudella

Niinistö sanoi keskiviikkona pitävänsä käsittämättömänä Aamulehden toimittajien Lauri Nurmen ja Matti Mörttisen kirjan pohjalta tehtyä väitettä, että hän olisi painostanut Fortumia osallistumaan Pyhäjoen ydinvoimahankkeeseen.

– Väite on käsittämätön. Sen tueksi ei ole edes yritetty esittää yhtään faktaa. En ole millään tavalla ollut vaatimassa Fortumia mukaan hankkeeseen, Niinistö kirjoittaa blogissaan.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .