Google aloittaa jälleen katunäkymäkuvaukset Suomessa

Internetjätti Google aloittaa kiistellyt Street View -katunäkymäkuvaukset Suomessa jälleen ensi kuussa. Kuvausautojen ajoaikataulu julkaistaan pian palvelun ohjesivustolla, yhtiöstä kerrotaan. Aikataulu riippuu elokuun säästä, mutta kuvia on tarkoitus ottaa muutaman viikon sisällä.

Kuvattu materiaali julkaistaan Googlen Street View- ja karttapalveluissa joidenkin kuukausien kuluttua.

Googlen mukaan kaikista kuvista sumennetaan kasvot ja rekisterinumerot ennen julkaisua. Julkaisun jälkeen käyttäjillä on mahdollisuus pyytää kuvia poistettavaksi.

Viime vuonna kuvaukset aiheuttivat närää, sillä ne ikuistivat ihmisiä myös kotipihoillaan ja ei-toivotuissa tilanteissa.

Osa katunäkymäpalvelua varten kerätystä tiedosta sisälsi myös sähköpostiosoitteita, nettiosoitteita ja tunnuksia. Googlen mukaan tietojen kerääminen oli vahinko, joka johtui ohjelmointivirheestä. Autoista kuvaaminen lopetettiin, kun epäilyt yksityisten tietojen keräämisestä heräsivät.

Googlen antamassaan tiedotteessa kuvamateriaalia kerätään tänä vuonna autojen lisäksi kolmipyöräisellä polkupyörällä. Kuvattu materiaali julkaistaan verkossa kuukausien kuluttua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.