Gradiaan pyrki ensisijaisesti 2 189 hakijaa – Lyseon lukiossa reilusti enemmän hakijoita kuin aloituspaikkoja

Juuri päättyneessä toisen asteen koulutuksen yhteishaussa Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradiaan pyrki Opetushallituksen ennakkotietojen mukaan 2189 ensisijaista hakijaa.

Ensisijaisuus tarkoittaa kohdetta, jonka hakija on ilmoittanut ykköstoiveekseen koulutuspaikaksi. Yhteensä Gradiaan tehtiin 6934 hakua.

Niin Gradia Jyväskylässä kuin Gradia Jämsässäkin selkeästi suosiotaan kasvatti sähkö- ja automaatioala. Jyväskylässä lisäksi suosittuja olivat sosiaali- ja terveysala, liiketoiminta sekä media-ala. Jämsässä lisäksi kiinnostivat metsäala ja autoala, Gradia tiedottaa.

Ammatillisen koulutuksen reformi toi ammattikoulutukseen myös jatkuvan haun, joka antaa mahdollisuuden hakea ammatilliseen koulutukseen joustavasti ympäri vuoden. Oppilaitokset päättävät itse jatkuvan haun tarkemmista mahdollisista hakuajoista, hakumenettelyistä ja valintaperusteista.

Opetushallitus lähettää toisen asteen yhteishaun tuloksista hakijalle sähköisen tuloskirjeen hakijan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen kesäkuussa. Oppilaitos lähettää opiskelijavalintapäätöksen myös edelleen perinteisesti postitse.

Valitun hakijan tulee ilmoittaa opiskelupaikan vastaanottamisesta tuloskirjeen ohjeiden mukaisesti.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .