Graniittirakennus Kallio urakoi Huutomäen liittymän

Valmista tulee vuonna 2018, uusille urille jo ensi vuonna.

Graniittirakennus Kallio Oy on valittu Huutomäen eritasoliittymän urakoitsijaksi. Liikenneviraston Äänekosken biotuotetehtaan liikenneyhteydet -hankkeeseen liittyvä eritasoliittymä tulee niin sanottuun Honkolan risteykseen eli Nelostien ja valtatie 13:n risteykseen.

Urakkasopimus allekirjoitettiin viikko sitten, ja valmistelevat työt alueella on jo aloitettu. Nyt käynnissä on puuston ja pintamaan poisto sekä tarvittavan kiertotien rakentaminen. Urakka tulee viimeisen päälle valmiiksi lokakuussa 2018, mutta uusilla urilla ajetaan jo reilun vuoden päästä. Kiertotiet otetaan käyttöön marraskuussa tänä vuonna.

Kustannusarvioltaan 14 miljoonan euron urakka toteutetaan ST- eli suunnittele ja toteuta -urakkamallilla.

Projektipäällikkö Jarmo Niskanen Liikennevirastosta iloitsee tiedotteessa siitä, että alkuperäinen kustannusarvio pystyttiin alittamaan avoimen ja vuorovaikutteisen kilpailuttamisen ansiosta.

Tiesuunnitelma on eritasoliittymän ja sen tiejärjestelyjen osalta hyväksytty ja saanut lainvoiman. Rakennussuunnittelu tehdään täysin mallipohjaisesti, mitä sitten rakentamisen aikana hyödynnetään koneohjauksessa. Koneohjauksella tarkoitetaan kaivinkoneisiin liitettävää mittausjärjestelmää, jonka avulla toimintaa saadaan tehostettua ja nopeutettua.

Graniittirakennus Kallio Oy on vahvasti mukana myös Metsä Groupin biotuotetehtaan maanrakennustöissä Äänekoskella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Poliisi: Mielenosoituksiin osallistui Pohjoismaisen vastarintaliikkeen toiminnassa olevia henkilöitä, kuva- ja videomateriaalia käydään läpi

Linnan juhlia seurattiin aiempaa enemmän verkossa – tv-lähetyksillä yhteensä kolme miljoonaa katsojaa

Keskustan varapuheenjohtaja kertoo, että hallitus on kipuillut alusta alkaen – "Vahvaa luottamusta ei ole pystytty rakentamaan"

Tuhannet yhdistävät lukion ja ulkomaat – Jyväskylässä opiskelijoita hemmotellaan maksuttomalla opintojaksolla eri puolilla Eurooppaa

Puhemies Vanhanen Ylen Ykkösaamussa: Keskustelu uusista vaaleista hallituskriisin yhteydessä ylitse kaiken suhteellisuuden

Eurojackpotin päävoitto pelattiin Janakkalassa

Suomalaisoperaattorit luottavat Huawein tekniikkaan – ”todisteita Huawein laitteisiin liittyvistä tietoturvariskeistä ei ole esitetty”

Ihminen jäi junan alle Jyväskylässä – rataliikenne Jyväskylän ja Jämsän välillä jatkuu

Yön uutiskooste: Puolueet vastaavat tänään Antti Rinteen kysymyksiin, itsenäisyyspäivän mielenosoitusten kiinniotetuista suurin osa päästetty vapaaksi, Ericssonille miljardisakot

Kirjailija Hannele Huovi vei Linnaan erikoisia terveisiä – "Etiketti on tärkeää, karhutkin sen tietävät"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.