Grilli syttyi palamaan Hesburgerissa Jyväskylässä – "Henkilökunta toimi hienosti"

Jyväskylässä Keljon kauppakeskuksessa sijaitsevassa Hesburger-ravintolassa syttyi lauantaina alkuillasta grilli palamaan. Suuremmankin onnettomuuden ainekset olivat ilmassa, mutta vahingoilta vältyttiin ravintolan työntekijöiden ripeän toiminnan ansiosta.

– Henkilökunta toimi tilanteessa oikein hienosti: he laittoivat sammutuspeitteen grillin päälle, mikä hidasti palon kehittymistä sen verran, ettei mitään pahempaa päässyt tapahtumaan, palomestari Tomi Jousmäki kehuu.

– Kärrättiin sitten grilli pihalle ja todettiin sen olevan käyttökelvoton. Että hampurilaisten myynti on siellä nyt keskeytynyt, kunnes saavat toimivan grillin, Jousmäki sanoo.

Hän epäilee, että grillissä ollut rasva oli syttynyt palamaan. Grillistä oli tullut pieniä liekkejä, mutta sammutuspeite oli imenyt lähes kaiken savun, eikä savuvahinkoja päässyt syntymään.

– Pientä rasvan käryä tuli ravintolaan, ei sen kummempaa. Palo ei myöskään vaikuttanut mitenkään kauppakeskuksen muiden liikkeiden toimintaan, Jousmäki kertoo.

Hänen mukaansa palosta ei koitunut merkittävää uhkaa ravintolassa olleille asiakkaille, henkilökunnalle eikä rakennukselle.

– Sen verran ripeästi olivat työntekijät huomanneet homman, Jousmäki kiittelee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

KHO korotti roimasti bussikartellijutun seuraamusmaksuja – Matkahuollolle 4,3 miljoonan lasku

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin ja Kuopion yliopistollisen sairaalan kiista ratkesi – vaativia leikkauksia varten aiotaan perustaa useammassa sairaalassa leikkaavia tiimejä

Ex-oikeusministeri Häkkäsen entiselle erityisavustajalle Tapani Mäkiselle korruptiosyytteet

KHO: Irakilaismiehen kertomus seksuaali- ja sukupuoli-identiteetistään oli johdonmukainen, turvapaikka pitää myöntää

Kaksi näpistely-yritystä Jyväskylässä – kohteena aurinkolasit ja irtosuklaata

Kaksikko murtautui kasvitieteelliseen puutarhaan ja talloi kasveja Helsingissä – nainen löydettiin puskasta

Oletko sinä kirjannut hoitotahtosi? Vain harva potilas Keski-Suomessa on, vaikka se helpottaisi lääkärien työtä ja vähentäisi ristiriitatilanteita

Potilasta voidaan elvyttää vastoin tämän tahtoa – Ensihoidon ylilääkäri Keski-Suomesta: "Elvytyskieltoa ei aina voida noudattaa, koska ensihoitajilla ei ole siitä tietoa"

Jyväskylä käy hammashoitojonon kimppuun vuokratyövoimalla

Yksi viidestä yhdeksäsluokkalaisesta on yksinäinen – tytöt ovat yksinäisimpiä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.