Grilli syttyi palamaan Hesburgerissa Jyväskylässä – "Henkilökunta toimi hienosti"

Jyväskylässä Keljon kauppakeskuksessa sijaitsevassa Hesburger-ravintolassa syttyi lauantaina alkuillasta grilli palamaan. Suuremmankin onnettomuuden ainekset olivat ilmassa, mutta vahingoilta vältyttiin ravintolan työntekijöiden ripeän toiminnan ansiosta.

– Henkilökunta toimi tilanteessa oikein hienosti: he laittoivat sammutuspeitteen grillin päälle, mikä hidasti palon kehittymistä sen verran, ettei mitään pahempaa päässyt tapahtumaan, palomestari Tomi Jousmäki kehuu.

– Kärrättiin sitten grilli pihalle ja todettiin sen olevan käyttökelvoton. Että hampurilaisten myynti on siellä nyt keskeytynyt, kunnes saavat toimivan grillin, Jousmäki sanoo.

Hän epäilee, että grillissä ollut rasva oli syttynyt palamaan. Grillistä oli tullut pieniä liekkejä, mutta sammutuspeite oli imenyt lähes kaiken savun, eikä savuvahinkoja päässyt syntymään.

– Pientä rasvan käryä tuli ravintolaan, ei sen kummempaa. Palo ei myöskään vaikuttanut mitenkään kauppakeskuksen muiden liikkeiden toimintaan, Jousmäki kertoo.

Hänen mukaansa palosta ei koitunut merkittävää uhkaa ravintolassa olleille asiakkaille, henkilökunnalle eikä rakennukselle.

– Sen verran ripeästi olivat työntekijät huomanneet homman, Jousmäki kiittelee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.