Häätrendit leviävät verkossa – morsian haaveilee kahlaavansa järveen häämekko päällään

Syntyjään laukaalainen Kirsi Manninen on kirjoittanut Pitsiniekka-hääblogia noin kahden vuoden ajan heinäkuussa vietetyistä häistään. Käsitöitä ja askartelemista aina harrastaneelle Manniselle oli itsestään selvää, että hääjuhlan koristeet, paperituotteet ja jopa kakut tehdään itse. Inspiraatiota morsian on ammentanut internetistä esimerkiksi muista hääblogeista. Ideoita onkin löytynyt niin paljon, että niillä viettäisi vaikka kahdet häät.

Askartelutalkoisiin on osallistunut myös sulhanen Joni Haapamäki.

– Olen aiemmin päässyt toteuttamaan luovuuttani parhaiten joulupipareiden kanssa, mutta en ole tässä mittakaavassa askarrellut, sulhanen sanoo.

Maailmalta Suomeen saapuvat häätrendit vaikuttavat esimerkiksi juhlapaikan koristuksiin, mutta ne saattavat ratkaista myös hääpuvun kohtalon, josta morsian kertoo videolla.

Jotain jätettiin ammattilaisten vastuulle

On myös muutamia asioita, joiden valmistamisen hääpari jätti mielellään ammattilaisten hoidettavaksi. Ruokia he eivät haaveilleetkaan kokkaavansa itse, vaikka muonittivatkin aikanaan kihlajaisvieraansa. 84 häävieraalle ruoan valmistaminen tuntui kuitenkin liian suurelta urakalta.

Myös Mannisen hääpuku ostettiin valmiina, vaikka joskus aiemmin morsian olikin haaveillut oman unelmamekkonsa ompelemisesta itse.

– Olen ommellut itselleni iltapukuja, mutta sitten totesin, ettei tämä ole vaivan arvoista. Jos en osaisikaan ommella hääpukua, niin se olisi maailman isoin hermoromahdus. Ei kannattanut, Manninen kertoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .