Häkkänen: Suomella on hybridiosaamista, josta USA on kiinnostunut

Hybridivaikuttamisen kiemurat olivat esillä, kun oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.) tapasi tiistaina yhdysvaltalaiskollegansa Jeff Sessionsin Washingtonissa.

Oikeusministerit olivat yhtä mieltä muun muassa siitä, että hybridivaikuttamisen estämiseksi on keksittävä entistä tehokkaampia keinoja. Häkkäsen mukaan asiaan palataan mahdollisesti jatkokeskusteluissa.

– Tähän kokonaisuuteen liittyen Suomella on paljon osaamista, johon myös Yhdysvalloilla tuntuu olevan kiinnostusta, Häkkänen kertoi STT:lle.

Häkkäsen mukaan tapaamisessa käytiin läpi lukuisia aiheita, kuten Yhdysvaltojen ajankohtaista poliittista tilannetta.

Presidentti Donald Trump on hiljattain vaatinut, että huumekaupan kitkemiseksi kauppiaille pitää voida langettaa kuolemantuomio. Häkkänen kertoi esittäneensä asiasta kysymyksen, mutta Sessions ei nostanut aihetta tarkemmin esiin. Yhdysvaltoja riivaavasta huumeongelmasta oikeusministerit keskustelivat yleisellä tasolla.

Lisäksi Häkkänen kertoi korostaneensa, että viime kädessä on kaikkien etu, että kansainvälisessä yhteisössä toimitaan sääntöperusteisen yhteistyön mukaan.

– Siitä tietysti on Trumpin hallinnossa jonkin verran erilaisia näkemyksiä, Häkkänen sanoi.

Häkkäsen vierailuohjelmaan kuuluu myös käynti liittovaltion poliisissa FBI:ssa sekä tapaaminen Yhdysvaltojen kongressin edustajien kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.