Hämmästelitkö palavaa taloa Muuramessa? – "Siellä on harjoitus käynnissä"

Keskisuomalaisen toimitus sai lauantaina puolenpäivän jälkeen vinkin, että Muuramen keskustan läheisyydessä palaa talo. Mitään virallista ilmoitusta asiasta ei kuitenkaan tullut Keski-Suomen pelastuslaitoksen kautta. Soitto päivystävälle palomestarille Pentti Partaselle toi asiaan kaivattua lisätietoa.

– Siellä on harjoitus käynnissä. Purettavaksi määrätty autiotalo poltetaan ja samalla useat pelastuslaitoksen yksiköt tekevät savusukellusharjoituksia, Partanen kertoo.

Toiminnan keskiössä oleva autiotalo sijaitsee Muuramen keskustassa Hautalanmäellä Hollipolun varressa, lähellä Vanhan Nelostien ja Säynätsalontien risteystä.

Partasen mukaan hätäkeskus on saanut useita ilmoituksia roihuavasta talosta, vaikka huoleen ei ole onneksi tällä kertaa aihetta.

– Kyllä jos sitä tilannetta tarkemmin seuraa, niin huomaa kyllä että palokunta on paikalla. Meillä ei valitettavasti ole mahdollisuutta merkata harjoitustehtävää mihinkään näkyviin, kun kyse ei ole oikeasta onnettomuudesta.

Esimerkiksi tilannehuone.fi-sivustolta Muuramen tulipaloa on turha etsiä.

– Tähän toimintaan on tietysti myös terveysviranomaisten lupa. Pelastuslaitoksen tehtävänä on polttaa autiotalo maan tasalle. Kiinteistönomistaja huolehtii loppuraivauksesta, Partanen selventää.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .