Hännilän, Linnan ja Kalmarin ryhmikset jatkavat

Saarijärven Hännilän, Linnan ja Kalmarin ryhmäperhepäiväkodit eli ryhmikset jatkavat toimintaansa. Asiasta päätti kaupunginvaltuusto kaupunginhallituksen tekemän esityksen pohjalta.

Saarijärven keskustan ryhmis lakkaa ensi vuoden kesällä. Samaan aikaan lakkaavat Tarvaalan ryhmis ja päiväkoti, mikäli kylälle rakennetaan uusi yksityinen päiväkoti. Jos uutta päiväkotia ei rakenneta, säilyy Tarvaalan ryhmis. Päiväkodin toiminta puolestaan lakkaa, kun Tarvaalan koulu siirtyy osaksi yhtenäiskoulua.

Perhepäivähoidon, uusien yksityisten ryhmäperhepäiväkotien ja avoimen varhaiskasvatuksen kolmannen sektorin toimijoiden tukemiseksi tehdään toimenpidesuunnitelma. Valtuusto päätti lisäksi, että varhaiskasvatuksen palveluraha muutetaan palveluseteliksi ensi vuoden alusta lähtien.

Päätös syntyi äänestyksen jälkeen. Carita Tuominen (sd.) esitti, että Saarijärven kaupunki rakentaa tai rakennuttaa päiväkodin, jossa varhaiskasvatuspalvelut tuotetaan kaupungin omana toimintana. Tuominen perusteli esitystä muun muassa sillä, että kunnan omaa toimintaa ohjaa lapsen etu ja rahat pysyvät omassa kunnassa, eivätkä ohjaudu yksityisiin sijoitusrahastoihin.

Carita Tuominen esitti lisäksi, että palvelurahan muuttamisesta palveluseteliksi päätetään, kun sääntökirja on hyväksytty. Häntä kannatti Jarmo Nyrönen (sd.).

Äänestyksessä kaupunginhallituksen esitys voitti 20–11.

Kaupungin laskelmien mukaan ryhmisten lakkauttaminen olisi tuonut huomattavia säästöjä kiinteistöjen vuokrista ja henkilöstömenoista. Kiinteistöissä on korjaustarpeita. Nyt tehty päätös saattaa kasvattaa kaupungin henkilöstömenoja yli 150 000 eurolla vuodessa, sillä päätös luo paineita palkata ryhmiksiin lisää henkilöstöä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .