Hätäkeskuksista uhkaa lähteä toistasataa päivystäjää

Hätäkeskuksia uhkaa työntekijöiden joukkokato, kun keskuksia aletaan lakkauttaa ja yhdistää toisiinsa, kirjoittaa Salon Seudun Sanomat.

Lehden tietojen mukaan Hätäkeskuslaitos on laskenut, että pois lähtevien korvaamiseksi tarvitaan jopa 120 hätäkeskuspäivystäjää. Lakkautettavissa hätäkeskuksissa on noin 300 työntekijää.

Pelastusopisto kouluttaa päivystäjiä Kuopiossa ja lisäkursseilla Keravalla. Tällä hetkellä kursseilla on 72 opiskelijaa. He valmistuvat runsaan vuoden kuluessa.

– Se ei välttämättä riitä lähellekään sitä, mitä tarvitaan, opettaja Markku Liukkonen Pelastusopistosta arvioi lehdelle.

Nykyisistä viidestätoista hätäkeskuksesta lakkautetaan kahdeksan. Keskukset keskitetään Ouluun, Kuopioon, Kouvolaan, Poriin, Vaasaan, Turkuun ja Keravalle vuosina 2011–2015.

Harva lakkautettavan hätäkeskuksen työntekijä on valmis muuttamaan työn vuoksi satojen kilometrien päähän. Esimerkiksi Hämeenlinnan hätäkeskuksen noin viidestäkymmenestä työntekijästä kaksi on suunnitellut muuttoa Turkuun. Jyväskylästä Vaasaan olisi valmis muuttamaan vain yksi päivystäjä.

Uusimmat

Kotimaa

Tuhatmäärin Jehovan todistajia kokoontui Jyväskylään viikonloppuna – Konventista voi löytää jopa elämänsä rakkauden

Yllättikö sankka sumu autoilijan liikenneympyrässä? Menopeli kyljelleen Kangasniemellä

Neuvostovankeja kohdeltiin maatiloilla yleensä hyvin, tiukat ohjeet eivät uponneet isäntäperheisiin – Tutkimukseen haastateltujen jatkosodan ajan lasten mukaan vankien kanssa syntyi usein ystävyys

Monet perheet kokevat vauvan normaalinkin yöheräilyn ongelmaksi – "Normaali on usein paljon odotettua huonompaa kuin vanhemmat luulevat"

HS: Jutta Urpilainen siirtynee EU-komissaariksi suoraan vanhempainvapaalta, perheeseen tulee toinen lapsi

Hämeenlinnassa paljastetaan väittelyä herättänyt Lotta-patsas

Seinäjoella kaksi nuorta miestä kuollut auton törmättyä puuhun

Kultarantarannassa keskustellaan jälleen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta – teemana maailman murros ja Euroopan tulevaisuus, päävieraana Saksan liittopresidentti

Lottopotti nousee juhannukseksi viiteen miljoonaan euroon – katso lauantain oikea rivi tästä

Lääkärinvirat täyttämättä Hankasalmella – kuntalaiset pääsevät marraskuussa lääkäriin palvelusetelillä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.