Hätäkeskus ei välittänyt vanhuksen ilmoitusta poliisille – päivystäjälle sakkoja

Maksettavaa päivystäjälle tuli yhteensä 330 euroa.

Tuusulan käräjäoikeus tuomitsi torstaina sakkoihin hätäkeskuspäivystäjän, joka ei välittänyt ryöstön kohteeksi joutuneen vanhuksen ilmoitusta poliisille.

Vanhempi nainen soitti hätäkeskukseen toukokuussa 2015 ja kertoi, että mies oli varastanut häneltä kotoaan suuren summan rahaa. Hätäkeskuspäivystäjä oli pitänyt naisen kertomaa ristiriitaisena ja soittanut poliisin sijaan tämän pojalle saadakseen lisäselvitystä asiaan. Senkään jälkeen hän ei ollut välittänyt tehtävää poliisille, vaikka käräjäoikeuden mukaan pojan kertoma vahvisti naisen antamien tietojen paikkansapitävyyttä.

Päivystäjä tuomittiin tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta 15 päiväsakkoon, joista tuli maksettavaa yhteensä 330 euroa.

Uusimmat

Kotimaa

Yle: Poliisi kiinnittää tänä kesänä erityistä huomiota festivaalien turvatoimiin

Eurooppaan mahtuisi lisää vauvoja – Alhainen syntyvyys ei ole kuitenkaan suurin uhka talouskehitykselle

Punkkitautien määrä on moninkertaistunut, mutta hysteriaan ei ole syytä – "Yksi purema 50:stä johtaa todettavaan sairauteen"

Jo puolella Suomen lapsiperheistä on yksityinen sairauskuluvakuutus

Ovensuukyselyt povaavat Irlannin pääministeripuolueelle eurovaalivoittoa

Karannutta koiraa pyydystäneet ihmiset katkaisivat junaliikenteen Helsingissä – "Erittäin huono idea mennä junien sekaan juoksentelemaan"

Jännittävä lätkämatsi nostaa sydänpotilaiden verenpaineet kattoon – Keski-Suomen keskussairaalan päivystyksessä tärkeä peli voi näkyä yllättävällä tavalla

Päiväkodin johtaja sai kärsiä, kun jyväskyläläisäiti hermostui perheestä tehdystä lastensuojeluilmoituksesta – pikaistuksissa kirjoitetusta viestistä sakkoja

Kyllä tästä maisterille seppele syntyy – yliopiston promootion juhlallisuudet alkoivat

Vanhat koulurakennukset joutuivat jälleen ilkivallan kohteeksi Tikkakoskella – katso karut kuvat spraymaalilla sotketuista seinistä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.