HJK:n ja HIFK:n kannattajien joukkotappelu sorakentällä: Mies pahoinpideltiin sairaalakuntoon

Tappelusta Kirkkonummella oli poliisin mukaan sovittu etukäteen.

Puolalainen noin 30-vuotias mies pahoinpideltiin lauantaina sairaalakuntoon helsinkiläisten jalkapallojoukkueiden HJK:n ja HIFK:n kannattajien joukkotappelussa Kirkkonummella Uudellamaalla, kertoo poliisi.

Miesporukka oli poliisin tietojen mukaan palaamassa joukkotappelusta, kun Kehä I:llä yhden miehen tila äkkiä huononi ja miehet soittivat hätäkeskukseen.

Mies loukkaantui poliisin mukaan vakavasti ja hänet vietiin sairaalaan. Hänellä ei ole enää hengenvaaraa. Puolalainen mies oli käymässä Suomessa. Muut autossa olleet miehet ovat suomalaisia, poliisi kertoo.

Poliisin tietojen mukaan useiden kymmenien osallistujien tappelu järjestettiin lauantaina päivällä Kirkkonummella Kiilatiellä sijaitsevalla sorakentällä.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jyrki Kallion mukaan autossa olleita miehiä on kuultu, mutta he eivät ole halunneet kertoa tapahtumista.

– Ei ole selvinnyt yhtään mitään, Kallio sanoo.

 

Kaksi päivää ennen Stadin Derbyä

 

Poliisin mukaan joukkueiden kannattajat olivat sopineet tappelusta etukäteen. Tappelupäivänä lauantaina ei ollut ottelua, mutta HIFK ja HJK kohtasivat maanantaina Helsingin paikallispelissä, niin kutsutussa Stadin Derbyssä.

Poliisin mukaan epäillystä pahoinpitelijästä tai tappelun yksityiskohdista ei ole tietoa. Uhrin vammoista voi poliisin mukaan päätellä, että kyseessä on todennäköisesti ollut nyrkkitappelu.

– Kuvittelisin näin. Luulen, että mitään välineitä ei ole välttämättä käytetty.

Poliisi otti autossa olleet miehet aluksi kiinni, mutta heidät vapautettiin samana päivänä. Heitä ei ole poliisin mukaan enää syytä epäillä uhriin kohdistuneesta väkivallasta.

Poliisi pyytää vihjeitä tapahtumista osoitteeseen vihjeet.espoo@poliisi.fi tai numeroon 0295 413 031.