HS: Etelä-Suomen posti jää tänään jakamatta

Posti jää tänään jakamatta Etelä-Suomessa, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Yövuoron noin 150 työntekijää marssi myöhään eilen ulos Helsingin Postikeskuksesta, eikä Etelä-Suomen postinjakajilla ole tänään juuri jaettavaa.

Helsingin Postikeskuksessa lajitellaan pääkaupunkiseudun lisäksi Turun, Lahden ja Kaakkois-Suomen postilähetykset. Posti- ja logistiikka-alan unionin Paun työtekijöitä edustava Helsingin Postikeskuksen pääluottamus Jari Pellikka sanoo lehdelle, että muualta Suomesta saapunut posti jää lajittelematta täysin.

Eilisten laajojen ulosmarssien syynä on Postin aie palkata töihin SOL:n vuokratyöntekijöitä. Alan nykyisen työehtosopimuksen voimassaolo päättyi viikonloppuna, eikä uutta sopimusta ole kyetty saamaan aikaan.

Maanantaina Palvelualojen työnantajien Paltan sekä Posti- ja logistiikka-alan unionin PAUn edustajat keskustelivat valtakunnansovittelija Minna Helteen johdolla. Helteen mukaan tapaamisessa kartoitettiin tilanne ja sovittiin, että osapuolet jatkavat neuvotteluita keskenään heti tiistaina, koska niin paljon asioita on yhä auki.