HS: Etelä-Suomen posti jää tänään jakamatta

Posti jää tänään jakamatta Etelä-Suomessa, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Yövuoron noin 150 työntekijää marssi myöhään eilen ulos Helsingin Postikeskuksesta, eikä Etelä-Suomen postinjakajilla ole tänään juuri jaettavaa.

Helsingin Postikeskuksessa lajitellaan pääkaupunkiseudun lisäksi Turun, Lahden ja Kaakkois-Suomen postilähetykset. Posti- ja logistiikka-alan unionin Paun työtekijöitä edustava Helsingin Postikeskuksen pääluottamus Jari Pellikka sanoo lehdelle, että muualta Suomesta saapunut posti jää lajittelematta täysin.

Eilisten laajojen ulosmarssien syynä on Postin aie palkata töihin SOL:n vuokratyöntekijöitä. Alan nykyisen työehtosopimuksen voimassaolo päättyi viikonloppuna, eikä uutta sopimusta ole kyetty saamaan aikaan.

Maanantaina Palvelualojen työnantajien Paltan sekä Posti- ja logistiikka-alan unionin PAUn edustajat keskustelivat valtakunnansovittelija Minna Helteen johdolla. Helteen mukaan tapaamisessa kartoitettiin tilanne ja sovittiin, että osapuolet jatkavat neuvotteluita keskenään heti tiistaina, koska niin paljon asioita on yhä auki.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.