HS: Halla-aho kiistää tiiviit yhteydet vasta-jihad-liikkeeseen

Kansanedustaja Jussi Halla-aho (ps.) kiistää, että hänellä olisi tiiviit yhteydet niin sanottuun vasta-jihad-verkostoon, kertoo Helsingin Sanomat verkkosivuillaan.

Internetin blogisivuista koostuva vasta-jihad (Counter Jihad) nousi suuren yleisön tietoisuuteen, kun selvisi, että Norjassa joukkomurhasta epäilty Anders Behring Breivik oli koostanut ideologiansa kyseisen verkoston blogeista, HS.fi-sivusto kertoo.

Blogit ovat voimakkaan islaminvastaisia. Monissa niistä uskotaan, että muslimit ovat valloittamassa Euroopan muutamassa vuosikymmenessä, ja että länsimainen vasemmisto on tähän syyllinen.

"Vasta-jihad on minulle pelkkä sana, johon olen törmännyt. Gates of Vienna -blogia toki luen silloin tällöin", Halla-aho sanoo HS:lle.

Tampereen yliopiston tutkija Jussi Jalonen huomautti kuitenkin torstaina blogitekstissään, että Gates of Viennan sivulla Halla-ahoa kutsutaan sivuston kirjeenvaihtajaksi ja kääntäjäksi. Halla-ahon Scripta-blogin etusivulla on myös linkki Gates of Viennaan, HS.fi-sivusto kertoo.

Halla-ahon mukaan kyse on "merkitysvivahde-eroista".

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.