HS: Julkkisehdokkaat alakynnessä EU-vaaleissa

Perussuomalaisten Timo Soini on suomalaisten ykkösehdokas kesäkuun EU-vaaleissa, kertoo Helsingin Sanomien teettämä tutkimus. Soini saa reilun tuhannen vastaajan kyselyssä 18 prosenttia äänistä. Tutkimuksessa kysyttiin, keitä kaikkia ehdokkaita vastaaja voisi ajatella äänestävänsä.

Listan kärkipään täyttävät pitkän työuran politiikassa tehneet. Soinin jälkeen listalla toisena on vihreiden Heidi Hautala ja kolmantena kokoomuksen Ville Itälä. Listan kymmenen kärjessä on kolme vihreää ja neljä kokoomuslaista ehdokasta.

Julkkisehdokkaita ei kärjessä juuri näy: ainoa poikkeus on SDP:n listalta parlamenttiin pyrkivä Mitro Repo. Isä Mitro sijoittuu listalla neljänneksi. Sen sijaan muita julkkisehdokkaita kuten toimittaja Johanna Korhosta, juoksija Johanna Mannista tai entistä uimaria Jani Sievistä voisi ajatella äänestävänsä vain parisen prosenttia vastaajista.

Kyselyssä vastaajat saivat valita 48 ehdokkaan joukosta kaikki ne ehdokkaat, joita he voisivat kuvitella äänestävänsä EU-vaaleissa. TNS Gallup haastatteli tutkimukseen 1 188 suomalaista. Virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Jyväskylän Vesankajärven Kuoliosaaressa syttyi pieni turpeikon palo

Saarikon mukaan Kulmunin ministeriero herätti kentällä pohdintaa puoluejohtajan asemasta – "Olen aivan varma, että tämä kisa tarvittiin"

Presidentti Niinistö kannusti suomalaisia koronataisteluun Facebookissa

Keskusta haluaisi eläkerahastot tukemaan suomalaista omistajuutta, mutta yhtiöistä muistutetaan painoarvon olevan jo nyt korkea

Matot ehtii vielä pestä, vaikka kuivuminen kestää nyt pidempään kuin alkukesällä – lue tästä marttojen ohjeet

United Brotherhoodin johtajaksi epäillyn miehen mukaan jäsenten huumeidenkäytön valvominen virtsatesteillä oli veljeyttä: "Pidetään toisista huolta, kun joillain lähtee vähän laukalle"

Avohakkuista ei kannata luopua kokonaan – Jyväskylän yliopiston tuoreesta tutkimuksesta selviää, ettei ainoastaan jatkuvaan kasvatukseen siirtyminen ole järkevä vaihtoehto

OAJ listasi 18 "törkykuntaa", jotka lomauttavat opettajia heti lukuvuoden alussa – joukossa Karstula ja Ähtäri, katso koko lista

Ähtärin metsäpalo lähti hakkuujätteen poltosta – levisi kahdelle hakkuuaukealle ja metsään

Liikenneministeriö neuvottelee terveysturvallisuuden ohjeista joukkoliikenteeseen – Finnair edellyttää jo maskipakkoa, HSL suunnittelee asiaa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.