HS: Kirjepommittaja oli kirjeenvaihdossa suomalaisen kanssa: "Avaan kuoren hyvin varovasti..."

Unabomberina tunnettu sarjamurhaaja Theodore Kaczynski lähetti useita kirjeitä Jyväskylän Kortepohjaan kesällä 2013 sekä seuraavan puolen vuoden ajan. Kirjeet oli osoitettu jyväskyläläistaustaiselle freelance-toimittajalle Pekka Vahvaselle, joka kertoo pitkästä kirjeenvaihdosta Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä.

"Tiistai-iltana, kuudestoista heinäkuuta 2013 pyöräilen Jyväskylään Kortepohjan-asunnolleni lähikaupan kautta. Lattialla odottaa kirje. Se on korkean turvallisuuden vankilasta Yhdysvaltain Florencesta: vangilta numero 04475-046. Kirjepommien lähettäjä Unabomber on lähettänyt minulle kirjeen. Avaan kuoren hyvin varovasti. Se ei räjähdä", Vahvanen kertoo artikkelissa.

Vahvanen kertoo artikkelissa Kaczynskin tarinan ja siitä, mitä he elinkautisvangin kanssa toisilleen kirjoittivat. Kirjeenvaihto jatkui heidän välillään yli puolen toista vuoden ajan.

Kaczynski kritisoi vapaana ollessaan teknologian kehitystä sekä julisti sen tuomia haittoja vastaan. Hän lähetti vuosien 1978–1995 aikana useita pommeja, jotka vaativat kolme kuolonuhria ja 29 haavoittunutta. Tammikuussa 1998 hänet tuomittiin elinkautiseen vankeusrangaistukseen, jota hän istuu "Supermaxissa", korkeimman turvallisuusluokituksen vankilassa Florencen kaupungissa Coloradossa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .