HS: Kokoomus saavutti kuluvan vuoden kannatushuipun

Keskusta painui alle 15 prosentin

Kokoomuksen kannatus on noussut tämän vuoden ennätystasolle, ilmenee Helsingin Sanomien puoluekannatusmittauksesta. Jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt, keräisi kokoomus 22,2 prosenttia äänistä.

Keskustan kannatus jatkaa vaipumistaan. Puolue oli neljänneksi suosituin 14,8 prosentin kannatuksella. Keskustan kannatuksesta on Helsingin Sanomien mittauksissa sulanut vuodessa kuusi prosenttiyksikköä.

Toisen sijan valtasi SDP, jonka kannatus pysyi vakaana 19 prosentissa. Vihreät oli kolmas ja saisi nyt 15,4 prosenttia äänistä.

Perussuomalaiset keräsivät tässä mittauksessa tasan kahdeksan prosentin kannatuksen, hieman edellistä mittausta vähemmän. Perussuomalaisista irtautuneet siniset keräsivät nyt 1,6 prosenttia tuesta. Kolme hallituspuoluetta keräsivät nyt yhdessä 38,6 prosentin tuen,

Vasemmistoliitto nosti kannatustaan hivenen verrattuna viime kuukauden lukuihin verrattuna ja keräsi nyt 9,3 prosentin tuen.

Tutkimuksen teki tutkimusyritys Kantar TNS. Siihen haastateltiin puhelimitse 2 356 henkilöä marras- ja joulukuussa. Suurimpien puolueiden kohdalla virhemarginaali on noin kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.