HS: Konneveteläisellä Salme Syrillä on sata lapsenlasta

69-vuotiaalla konneveteläisellä Salme Syrillä on sata lapsenlasta, kertoo Helsingin Sanomat. Lastenlastenlapsiakin on jo 12.

Tilastoja keskimääräisistä lastenlasten määristä Suomessa ei ole. Lehden haastattelema nainen kertoo kuitenkin tietävänsä muitakin vastaavia tapauksia – esimerkiksi miehensä veljen perheessä hän kertoo olevan toistasataa lastenlasta. Pariskunta kuuluu vanhoillislestadiolaiseen herätysliikkeeseen.

Ilta-Sanomat haastatteli Salme Syriä 42-vuotiaana 1991. Tuolloin naisella oli 18 lasta ja hän oli ollut isoäiti jo pari vuotta.

Nyt Helsingin Sanomille hän kertoo äitienpäivän kynnyksellä, että muistaa jokaisen sadan lapsenlapsensa etunimen, mutta ei toisia nimiä. Ristiäisissä hän kertoo olleen paikalla ainakin toisen isovanhemmista ja myös lakkiaisiin ja häihin isovanhemmat pyrkivät pääsemään, mutta rippijuhlat ja syntymäpäivät eivät onnistu.

– En yritäkään muistaa kenenkään syntymäpäivää, sillä silloin pitäisi muistaa kaikkia ja se käy kukkaron päälle, nainen kommentoi lehdessä.

Muistellessaan menneitä vuosia omien lastensa kanssa kotona hän toivoo, että olisi leikkinyt heidän kanssaan enemmän.

– Lapsille olisi ollut ihanampaa, että kotona olisi saanut olla rennosti, eikä äiti olisi nipottanut jokaisesta kurakengästä ja likaläntistä, hän kertoo Helsingin Sanomissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.