HS: Pahoinpidelty ei provosoinut uusnatseja

Jyväskylässä lauantaina pahoinpidellyksi tullut mies kertoo Helsingin Sanomille, että väkivaltaan johtanut tilanne alkoi jo aiemmin Kävelykadulla.

37-vuotias jyväskyläläismies on sama, jota Suomen Vastarintaliikkeen (SVL) jäsen puukotti Jyväskylän kirjastossa tammikuussa 2013.

– Kävelin avovaimoni ja ystäväni kanssa, kun yksi uusnatseista tunnisti minut ja tuli kohti, hän kertoo.

– Hän nimitti minua jollakin pilkkanimellä. En halunnut provosoida, vaan totesin vain jotain sellaista, että "ai, tuollaista en ole kuullutkaan" ja jatkoin matkaa. Tilanteessa ei ollut mitään aggressiivista, ääniäkään ei korotettu.

SLV:n jäsenet alkoivat uhrin mukaan seurata häntä ja hänen seuralaisiaan.

– Huomasin, että yksi kävi kertomassa muille, kuka olen. Vastarintaliikkeen tyypit alkoivat tuijottaa minua ja keskustella keskenään. Ajattelin, että jos seuraavat, niin seuratkoot, mies sanoo Helsingin Sanomille.

Kun mies ja tämän perässä saapuneet avovaimo ja ystävä pääsivät Jyväskylän Sokokselle, mielenosoittajajoukko ryntäsi paikalle. Miehen avovaimo kuuli yhden miehistä sanoneen, että "Nämä ovat ne kohteet, jotka hakataan".

– Ainakin kaksi hakkasi minua, ja muut olivat siinä varmistamassa. Avopuoliso yritti tulla väliin, mutta ne heittivät hänet siitä pois. Vasta kun poliisit tulivat, näin, että ystäväni makasi tajuttomana verilammikossa.

Mies ei tunnistanut pahoinpitelijöitä osaa sanoa, oliko joukossa myös mies, joka puukotti häntä vuonna 2013.

Jyväskyläläismies ei loukkaantunut vakavasti, mutta kertoo kylkiensä olevan vielä kipeät. Hän sai osumia myös päälakeensa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .