HS: Petteri Orpo lähetti Veera Ruohoa tukevan tviitin – "Säälittävää toimintaa häiriköiltä"

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo on antanut julkisen tukensa kansanedustaja Veera Ruoholle (kok), joka on joutunut vihapostittelun uhriksi, kertoo Helsingin Sanomat.

Orpo tviittasi juhannusaattona pitävänsä käsittämättömänä sitä, miten Ruoho on joutunut ensin työpaikallaan häirinnän kohteeksi, ja sen jälkeen vihapostin uhriksi.

–  Kaikki tuki Veeralle. Säälittävää toimintaa häiriköiltä, Orpo tviittasi.

HS:n mukaan Ruoho on saanut henkilökohtaisen tukiviestin Orpolta, sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilalta (sin.) sekä kansanedustaja Markku Rossilta (kesk).

Ruoho kertoo muidenkin eduskuntakollegojen tukeneen häntä vaikeassa tilanteessa.

Kansanedustajakollegansa pahoinpitelyn ja seksuaalisen ahdistelun uhriksi joutunut Ruoho on joutunut oikeusjutun takia halventavien vihaviestien kohteeksi, kertoi Lännen Media (LM) torstaina. Sen mukaan Ruohon saamat viestit on toimitettu eduskunnan turvallisuusyksikölle, joka tekee yhteistyötä poliisin kanssa.

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.) tuomittiin maanantaina 3 060 euron sakkoihin Ruohon pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta. Hänet tuomittiin maksamaan 1 400 euroa korvauksia Ruoholle.

Syyttäjä Eija Velitski kertoi tiistaina aikovansa valittaa tuomiosta hovioikeuteen.

Lännen Media: Kansanedustaja Veera Ruohon saama vihaposti eduskunnan turvallisuusyksikön selvityksessä

Halla-aho: Hakkarainen ja puoluejohto keskustelevat käräjätuomiosta – sitä ennen ei kommentoitavaa

Kansanedustaja Hakkaraiselle sakkotuomio