HS: Rattijuopon kolarista voi rapsahtaa miljoonalasku

Rattijuopon ajaman kolarin korvaussummat voivat nousta jopa miljooniin euroihin, kertoo Helsingin Sanomat. Pahimmillaan ratissa törttöillyt juopunut maksaa uhrilleen korvauksia loppuelämänsä ajan.

Suurimman laskun rattijuoppo saa, jos hän vammauttaa työkykyisen nuoren. Työkyvyttömäksi loukkaantunut nuori, jonka eliniänodotteeseen onnettomuus ei vaikuta, voi saada korvauksia jopa kaksi miljoonaa euroa. Suurin osa summasta muodostuu ansionmenetyskorvauksista.

- Jos on jo ammatti tai aloittanut opiskelun, korvaukset lasketaan ura- ja ammatinvalinnan mukaan, kertoo yksikönjohtaja Asko Nio Liikennevakuutuskeskuksesta.

Nuoremmilla vammautuneilla korvaus määräytyy keskimääräisen suomalaisen ansiotulon mukaan.

Helsingin Sanomien keräämien tietojen mukaan uhrin kuolema ei maksa yhtä paljon kuin hänen vammauttamisensa. Arkipäivää rattijuoppotapauksissa ovat 10 000 - 20 000 euron korvaukset.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Jyväskylän Vesankajärven Kuoliosaaressa syttyi pieni turpeikon palo

Saarikon mukaan Kulmunin ministeriero herätti kentällä pohdintaa puoluejohtajan asemasta – "Olen aivan varma, että tämä kisa tarvittiin"

Presidentti Niinistö kannusti suomalaisia koronataisteluun Facebookissa

Keskusta haluaisi eläkerahastot tukemaan suomalaista omistajuutta, mutta yhtiöistä muistutetaan painoarvon olevan jo nyt korkea

Matot ehtii vielä pestä, vaikka kuivuminen kestää nyt pidempään kuin alkukesällä – lue tästä marttojen ohjeet

United Brotherhoodin johtajaksi epäillyn miehen mukaan jäsenten huumeidenkäytön valvominen virtsatesteillä oli veljeyttä: "Pidetään toisista huolta, kun joillain lähtee vähän laukalle"

Avohakkuista ei kannata luopua kokonaan – Jyväskylän yliopiston tuoreesta tutkimuksesta selviää, ettei ainoastaan jatkuvaan kasvatukseen siirtyminen ole järkevä vaihtoehto

OAJ listasi 18 "törkykuntaa", jotka lomauttavat opettajia heti lukuvuoden alussa – joukossa Karstula ja Ähtäri, katso koko lista

Ähtärin metsäpalo lähti hakkuujätteen poltosta – levisi kahdelle hakkuuaukealle ja metsään

Liikenneministeriö neuvottelee terveysturvallisuuden ohjeista joukkoliikenteeseen – Finnair edellyttää jo maskipakkoa, HSL suunnittelee asiaa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.