HS: Rikollisten ääninäytteet talteen vasta ensi vuonna

Poliisi on joutunut lykkäämään rikollisten ääninäyterekisterin tekemistä, kertoo Helsingin Sanomat. Lehden mukaan keskusrikospoliisi aloittaa näytteiden keräämisen ensi vuonna.

Valtakunnalliseksi laajenevan rekisterin piti olla käytössä jo tänä vuonna. Hanketta jouduttiin kuitenkin viivästyttämään rahoitussyistä.

Tutkimusjohtaja Tapani Reinikainen ei osaa arvioida, milloin rekisteri on kaikkien poliisiasemien käytössä. Hän työskentelee keskusrikospoliisin rikosteknisessä laboratoriossa.

- Joka tapauksessa menee muutama vuosi, että ääniä kertyy rekisteriin ja siitä saadaan täysi hyöty, hän arvioi Helsingin Sanomille.

Poliisi käyttänee äänirekisteriä lähinnä huumausaine-, talous- ja henkirikosten tutkinnassa. Äänistä voi olla hyötyä, jos poliisi esimerkiksi kuuntelee puhelinta tai moottoripyöräjengin kerhotilaa.

Äänen perusteella ei pysty tunnistamaan ihmistä sataprosenttisen varmasti, mutta laboratoriossa analysoitu ääni voi auttaa poliisin oikeiden ihmisten jäljille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kaksi entistä kansanedustajaa tavoittelee eduskunnan viestintäpäällikön paikkaa

Mopovandaalit iskivät nyt Kuokkalan yhtenäiskoulun tekonurmelle – "ei taida olla kypärän alla kovin paljon järkeä"

Itäsuomalaiselle leirintäalueyrittäjälle syytteet nuorten kesätyöntekijöiden seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja ahdistelusta

Poliisihallitus löysi rahapelien ikärajavalvonnasta vakavia puutteita –  vain joka neljättä nuorta pyydettiin todistamaan ikänsä

Emeritusprofessori Haaviston rikosepäilystä: "Heittää varjon presidenttihaaveiden ylle"

Vastaava lääkäri: Korona nostaa taas päätään Keski-Suomessa, testimäärät Jyväskylässä jyrkässä nousussa – "Tällä viikolla tulee uusia tautitapauksia"

Raati testasi markkinoiden kuusi käsidesiä – voittaja erottui tuoksulla ja tuntumalla

Helsingin hovioikeus kovensi sarjahyväksikäyttäjän tuomiota – mies myi nuorille nuuskaa, jotta nämä suostuisivat seksuaalisiin puheisiin ja tekoihin

EU:n elpymisvälineen koko tai lainojen ja avustusten suhde ei muuttunut huippukokouksen alla – Marin Twitterissä: Ehdotuksessa askelia oikeaan suuntaan, mutta elpymisvälineessä vielä työtä

Oikeustieteellisiin opintoihin otetaan ilmoitettua enemmän opiskelijoita pisteytysvirheen takia

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.