HS: Rinne ideoi jo elokuun alkupuolella pakettilajittelijoiden siirtoa eri sopimukseen kertakorvauksella

Pääministeri Antti Rinne (sd.) ideoi jo elokuun alkupuolella Postin pulmiin ratkaisua, johon sisältyisi pakettilajittelijoiden siirto toiseen työehtosopimukseen, kertoo Helsingin Sanomat.

Lehden haltuunsa saamien tietojen mukaan Rinne järjesti 12. elokuuta tapaamisen, johon osallistui pääministerin keskeisiä avustajia sekä työmarkkinatoimijoita. Tapaamisessa ideoitiin ratkaisuja Posti-kiistaan. Ratkaisussa keskeistä olisi ollut vapaaehtoisuus ja työntekijöille maksettava kertakorvaus.

Julkisuudessa Rinne väläytti kertakorvausta vasta kuukausi myöhemmin, Helsingin Sanomien haastattelussa syyskuussa. Ehdotus ei kuitenkaan lopulta ottanut tuulta alleen.

Hallitusta horjuttavassa Posti-kiistassa on ollut olennaista se, kuka tiesi mitä ja missä vaiheessa. Kiista johti viime viikolla kunta- ja omistusohjausministeri Sirpa Paateron eroon. Kertoessaan Paateron erosta Rinne sanoi, että Paatero ei ollut riittävän voimakkaasti tuonut valtio-omistajan viestiä Postille siitä, että palkkoja ei saa polkea eikä työehtoja huonontaa.

Yle ja Helsingin Sanomat ovat kertoneet maanantaina myös muistiosta ja sähköpostista, jossa Paatero selittää Postin tilannetta muun muassa SDP:n puoluehallitukselle. Näin käy ilmi, että Paatero on informoinut pääministeriä pakettilajittelijoiden siirrosta suoraan heti silloin, kun Posti tiedotti pakettilajittelijoiden liikkeenluovutuksesta.

Postin varsinainen työkiista ratkesi jo viime viikolla. Työntekijä- ja työnantajapuoli pääsivät sopuun Postin uudesta työehtosopimuksesta. Samalla sovittiin, että 700 lajittelijan työehdot määräytyvät työnantajapuolta edustavan Paltan ja Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn työehtosopimuksen mukaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

"Positiivista asennetta peliin!" – Tällaisia tsemppiterveisiä tunnetut keskisuomalaiset lähettävät korona-ajasta selviytymiseen

Äänekoskella poikkeusoloissa erikoisia hittituotteita, tietää Tarvikekeskuksen Jari – nämä tuotteet menevät nyt kuumille kiville

Korkeakouluihin ennätysmäärä hakijoita yhteishaussa –  pyrkijöitä yli 150  000

Lumi ja Pyry kohtasivat kevätpäivän seisauksessa – Pyry jäi vielä liikaa Lumin tassun alle

Tikkakoskelainen Katri pelasti Santeri-siilin pakkasesta – moni piikikkäistä ystävistämme on nyt kiipelissä herättyään horroksesta liian aikaisin

Huoli koronaviruksen vaikutuksista yrityksiin nousi esiin eduskunnan kyselytunnilla

Korkeakoulujen harjoitteluja on peruttu ja siirretty – Tiede- ja kulttuuriministeri Kosonen: "Opintoajat voivat pidentyä poikkeusolojen vuoksi"

Puutarhojen kausityöntekijäpulaan esitetään helpotusta: maahanmuuttajille mahdollisuus vaihtaa työtä

Ravintoloiden sulkeminen otti askeleen eteenpäin – perustuslakivaliokunta puoltaa valtioneuvoston täydennystä ravintoloiden sulkemisesta

Hurjastelua Jämsän Koskenpäällä – kortiton kuski ajoi yli 50 km/h:n ylinopeutta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.