HS: Suomalaisissa nettikahviloissa pestiin rahaa

Ulkomaalainen liiga toteutti viime vuosikymmenen lopulla laajan rahanpesuoperaation helsinkiläisten nettikahviloiden kautta, kertoo Helsingin Sanomat.

Keskusrikospoliisin mukaan rahanvälitysyritysten avulla tehdyissä kansainvälisissä operaatioissa pestiin yhteensä noin miljoona euroa.

Romanialaiset rikolliset olivat saaneet rahat myymällä internetissä olemattomia autoja ja moottoripyöriä. Rahaa ohjattiin Helsingin Kaisaniemessä ja Sörnäisissä sijaitseviin nettikahviloihin sekä yhteen tamperelaiseen yritykseen. Paikat välittivät rahaa Western Unionin edustajina.

Helsingin käräjäoikeus on antanut rahaliikennettä järjestelleelle nigerialaiselle kolmen vuoden vankeustuomion Kaisaniemessä tapahtuneesta törkeästä rahanpesusta. Vuosina 2006-2007 Kaisaniemen nettikahvilassa pestiin lähes 700 000 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Tiede- ja kulttuuriministeri Saarikko vaatii kannanotossaan Suomeen toista koronatestausjärjestelmää – "Meidän on tehtävä kaikkemme, että vaihtoehdoksi ei jää vain Suomi kiinni -malli"

Koronakriisi nosti paikoittain noutokaljan arvostusta – Alkoholin ulosmyynnistä hyötyvät kuitenkin pääasiassa vain paikallispanimot

Sirpa ja Anneli muuttivat Espoosta pohjoiseen Keski-Suomeen – pankki sanoi kaksi kertaa ei, mutta nyt kaksikko pyörittää lämpöä ja raikkautta huokuvaa taidehotellia Pihtiputaalla

Yön uutiskooste: suolistosyövät yleistyvät, kymmeniä suomalaisia jää kateisiin vuosittain, Bayern murjoi Barcelonan Mestarien Liigassa

Verkkojätti Amazon on ollut koronakriisin voittaja, mutta tutkija näkee uhkia senkin ympärillä – "Miten käy, jos seuraava katastrofi tapahtuu internetissä?"

Ari Helmisen uutisanalyysi: Korona latistaa SDP:n, keskustan ja kokoomuksen kokousten tunnelman – ja hillitsee pitkien puukkojen yötä

Kymmeniä suomalaisia jää kateisiin vuosittain – poliisi kaipaa tietoja yhteensä yli 400 kadonneesta

Suolistosyövät yleistyvät – nuorimmat sairastuneet ovat alle nelikymppisiä

Eurojackpotin potti nousee 22 miljoonaan euroon

Jämsän Vilja Rockissa osattiin ottaa korona huomioon: paikalla olleiden mukaan festaria olisi vaikea hoitaa paremmin – katso kuvasarja!

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.