HS: Suomen vanhin ihminen kuoli

110-vuotias Helvi Kärki on kuollut, kertoo Helsingin Sanomat.

Suomen vanhin ihminen, 110-vuotias Helvi Kärki on kuollut, kertoo Helsingin Sanomat. Kärjen sukulaiset kertoivat lehdelle hänen nukkuneen pois rauhallisesti tiistaina.

Kärki oli Tilastokeskuksen mukaan Suomen vanhin ihminen.

Helsingin Sanomien mukaan Kärki asui yksin Hämeenlinnan keskustassa 107-vuotiaaksi asti ja sittemmin hämeenlinnalaisessa hoivakodissa.

Kärki on Helsingin Sanomien mukaan viime vuosina puhunut vain yksittäisiä sanoja harvakseltaan. Vuonna 1906 Venäjän keisarikunnan vallan aikana Eräjärvellä Pirkanmaalla syntynyt Kärki ei mennyt naimisiin ja työskenteli lähinnä kodin ja suvun maalaistalojen askareissa.

Väestörekisterikeskuksen viime joulukuun lopun tietojen mukaan seuraaviksi vanhimmat ihmiset ovat 108-vuotiaita. 100 vuoden ikään tai sen yli oli tuolloin yltänyt yli 800 ihmistä.

Uusimmat

Kotimaa

Yle: Poliisi kiinnittää tänä kesänä erityistä huomiota festivaalien turvatoimiin

Eurooppaan mahtuisi lisää vauvoja – Alhainen syntyvyys ei ole kuitenkaan suurin uhka talouskehitykselle

Punkkitautien määrä on moninkertaistunut, mutta hysteriaan ei ole syytä – "Yksi purema 50:stä johtaa todettavaan sairauteen"

Jo puolella Suomen lapsiperheistä on yksityinen sairauskuluvakuutus

Ovensuukyselyt povaavat Irlannin pääministeripuolueelle eurovaalivoittoa

Karannutta koiraa pyydystäneet ihmiset katkaisivat junaliikenteen Helsingissä – "Erittäin huono idea mennä junien sekaan juoksentelemaan"

Jännittävä lätkämatsi nostaa sydänpotilaiden verenpaineet kattoon – Keski-Suomen keskussairaalan päivystyksessä tärkeä peli voi näkyä yllättävällä tavalla

Päiväkodin johtaja sai kärsiä, kun jyväskyläläisäiti hermostui perheestä tehdystä lastensuojeluilmoituksesta – pikaistuksissa kirjoitetusta viestistä sakkoja

Kyllä tästä maisterille seppele syntyy – yliopiston promootion juhlallisuudet alkoivat

Vanhat koulurakennukset joutuivat jälleen ilkivallan kohteeksi Tikkakoskella – katso karut kuvat spraymaalilla sotketuista seinistä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.