HS: Syyttäjä pitää Lönnrotinkadun yliajoa murhana

Syyttäjä pitää Helsingin Lönnrotinkadun viimekesäistä yliajoa murhana ja valittaa hovioikeuteen, kertoo Helsingin Sanomat. Käräjäoikeus jätti kuuden ihmisen päälle ajaneen miehen tuomitsematta rangaistukseen, koska hän oli mielentilatutkimuksen perusteella syyntakeeton.

Helsingin käräjäoikeuden mukaan mies syyllistyi törkeään kuolemantuottamukseen, viiteen törkeään vammantuottamukseen ja törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Syyttäjä Eija Velitski katsoo Helsingin Sanomien mukaan, että yliajot olivat tahallisia ja mies on syyllistynyt murhaan ja tapon yrityksiin.

Velitski sanoo lehden haastattelussa, että rikosnimikkeellä voi olla merkitystä yliajosta kärsineiden ihmisten korvausten kannalta.

Uusimmat

Kotimaa

Ylen päätoimittaja pyysi Jyväskylän yliopistolla anteeksi rekryvideon aiheuttamaa närää – "Keskustelu ei todellakaan ollut mitään hymistelyä"

Ärrävikainen joutuu jonottamaan Jyväskylän seudulla jopa viisi kuukautta – seuraavaksi kokeillaan puheterapeutin vastaanottoa netissä

Järviä rehevöittävästä vieraslajista voi tulla tärkeä biokaasulähde tai lannoitetta – se selviää kolmen vuoden päästä

Sää viilenee mutta kuivuus jatkuu – juuri nyt ilmassa on paljon koivun siitepölyä

Jyskän asukkaat sammuttivat palon asuinalueen läpi menevällä polulla

Isän odottamaton kuolema lähensi Heikki Herliniä ja Riikka-siskoa: "On hyvin tärkeää, että ihmisiä katsotaan ilman massiivisia lokerointeja"

Päiväkodin hoitajaa syytettiin 5-vuotiaan lapsen pahoinpitelystä Jyväskylässä: "Oikeutettu ja hyväksyttävä menettely"

Valiokuntien puheenjohtajuuksista kiinnostava jako: perustuslakivaliokunta SDP:lle, sote-valiokunta keskustalle ja ulkoasiainvaliokunta perussuomalaisille

Eduskuntaryhmät jakoivat valiokuntien puheenjohtajuuksia: Suuri valiokunta vihreille, perustuslakivaliokunta SDP:lle

Petäjäveden liikenneympyrän lähellä savusi – syynä käsistä lähtenyt heinien poltto

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.