HS: Teinien seksikauppa yleistynyt

Aikuisten ja teini-ikäisten välinen seksikauppa on yleistynyt Helsingissä, kertoo Helsingin Sanomat. Lehden mukaan poliisin tietoon on tullut kahden viime vuoden aikana 178 tapausta, joissa aikuinen mies on ostanut seksipalveluja alaikäiseltä.

Poliisi ja Väestöliitto kuitenkin uskovat, että vain pieni osa tapauksista tulee ilmi, sillä molemmat osapuolet haluavat vaieta asiasta. Ilmitulleista tapauksista kolmanneksessa alaikäinen seksinmyyjä on ollut poika. Asiakkaat ovat aina olleet miehiä.

Väestöliiton mukaan seksiä ostetaan nuorilta muun muassa vaatteilla ja päihteillä. Poliisin mukaan käteisenä maksettuna palvelun hinta on yleensä muutamia kymppejä.

Ensikontakti syntyy usein netissä tai nuorten vapaa-ajanviettopaikassa. Nuoren aikomuksena on usein alun perinkin myydä seksiä. Usein myös ensimmäinen ehdotus tulee teiniltä.

Seksipalveluiden ostaminen alle 18-vuotiaalta on rangaistavaa. Väestöliitto muistuttaa, että kyse on rikoksesta, vaikka teini tarjoaisikin itseään. Kyse on myös lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, jos toinen osapuoli on alle 16-vuotias ja toinen aikuinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.