HS: Timo Soini pitää Olli Immosen tekstiä epäonnistuneena

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini (ps.) kertoo Helsingin Sanomille pitävänsä kansanedustaja Olli Immosen (ps.) Facebook-tekstiä epäonnistuneena.

Soini sanoo, ettei hyväksy vihapuhetta. Hänestä perussuomalaisiin kohdistunut arvostelu on ollut kuitenkin kohtuutonta ja asiatonta. Soini huomauttaa saavansa myös itse paljon vihapostia.

- Jos puhutaan vihapuheesta, saan sitä aika paljon. Se lisääntyi tämän kohtuullisen lietsonnan ansiosta.

Perussuomalaisten puheenjohtajaa on kritisoitu hiljaisuudesta Immos-kohun keskellä. Lomilta palannut Soini puolustelee itse hiljaisuuttaan sillä, että jokaisella ihmisellä pitää olla mahdollisuus virkistykseen ja lomaan.

- Jotenkin sitä ajattelee, että onko mitään oikeutta olla siviili? Olen siinä tiukka, että en lomalla vastaa puhelimeen, hän sanoo Helsingin Sanomille.

Soini itse ei koe olevansa vastuussa "jokaisen varavaltuutetun sanomisista". Hän myös sanoo, ettei ota ohjeita ulkopuolisilta siitä, miten toimia.

- Jos haluaa puolueeseen vaikuttaa, pitää liittyä siihen. Emme ota ohjeita medialta.

Soini toivoo, ettei Immonen nouse puheenaiheeksi perussuomalaisten puoluekokouksessa Turussa viikonloppuna. Hänen mukaansa eduskuntaryhmä käsittelee Immosen tapausta myöhemmin.

Puoluekokouksen tärkeimmiksi puheenaiheiksi on kuitenkin etukäteen arvioitu juuri Immosen toiminta ja Suomen taloustilanne sekä Kreikan tukipaketit.

STT:n tavoittamat puolueen piirien puheenjohtajat pitävät mahdollisena puolueen varapuheenjohtajien vaihtumista, vaikka kaikki haluavat jatkaa.

Osa piirien puheenjohtajista pitää hätiköitynä puolueen päätöstä perua Turun kokouksen yhteyteen suunniteltu toritapahtuma.

Puoluekokous alkaa huomenna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.