HS: Vanhuksia on jäänyt ilman ruokaa Helsingissä

Kauppapalvelun tuottaja vaihtui maaliskuun alussa eikä pikavauhtia aloittanut uusi yritys Servea ole suoriutunut kaikista velvoitteistaan, HS kirjoittaa.

Joukko vanhuksia on jäänyt Helsingissä viime viikkoina ilman koko viikoksi tarkoitettuja ruokaostoksiaan, kertoi Helsingin Sanomat maanantaina. Ongelmat johtuvat lehden mukaan siitä, että kauppapalvelun tuottaja vaihtui maaliskuun alussa eikä pikavauhtia aloittanut uusi yritys Servea ole suoriutunut kaikista velvoitteistaan.

Servea alkoi vastata ruoka- ja päivittäistavaroiden viennistä kotihoidon asiakkaille, jotka eivät kykene itse käymään kaupassa. Ilman ruokaa jääneiden vanhusten määrää ja palvelussa ilmenneiden ongelmien laajuutta selvitetään nyt Helsingin kotipalveluissa.

Helsinkiläiset eivät lehden mukaan ole ainoita Servean takia pulaan joutuneita. Hankaluuksia on ollut eri vuosina ainakin Tampereella, Turussa ja Kouvolassa. Tuusulassa yrityksen toiminta johti lehden mukaan kriisiin vuonna 2009.

Servea: Sopimusta noudatettu 99,9-prosenttisesti

Servean omistaja Marika Peiponen kiistää STT:lle Helsingin ongelmien johtuvan yhtiöstä. Hänen mukaansa Servea on noudattanut sopimustaan Helsingin kaupungin kanssa 99,9-prosenttisesti. Peiposen mukaan yrityksen edustaja on käynyt kaikkien sellaisten asiakkaiden ovella, joille ruokaa on tilattu.

– Kaupungilla on ollut ongelmia esimerkiksi oikeissa asiakastiedoissa ja avainten luovutuksessa. Lisäksi tilauksia on tehty asiakkaille, jotka eivät ole olleet kotona.

Peiposen mukaan Servea on sopimuksen mukaisesti ottanut yhteyttä Helsingin kaupungin kotihoitoon niissä tapauksissa, kun ruokaa ei ole pystytty toimittamaan asiakkaille.

– Ylimääräiset autot ovat tehneet uudelleentoimituksia, jos kotihoito on niin halunnut.

HS kertoi myös tapauksista, joissa asiakkailla on ollut vaikeuksia saada Serveaan yhteyttä. Peiposen mukaan tilaukset kulkevat enimmäkseen kotipalvelun kautta, koska osa asiakkaista on muistisairaita. Hänen mukaansa yhtiöllä on kokemusta tapauksista, joissa esimerkiksi muistisairas asiakas tekee tilauksen moneen kertaan.

STT ei maanantai-iltana tavoittanut Helsingin kaupungin kotipalvelun edustajia kommentoimaan asiaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

HS: Vanhuksia jäänyt ilman ruokaa Helsingissä