HS: Verottaja päästi tuhansien salaisia tietoja julki

Tuhansien suomalaisten salainen tieto kotikunnasta on päässyt julki verottajan kautta. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat verkkosivuillaan.

Kunnittain kootuista verotuslistoista löytyvät myös niiden ihmisten tiedot, joiden osoitteet ja kotikunnat on muutettu salaisiksi. Tiedot on saatettu muuttaa salaisiksi esimerkiksi, jos henkilön turvallisuus on uhattuna.

Tietoja on voinut poimia muun muassa satakuntalaisen yrityksen julkaisemista verolehdistä, joihin on koottu 1,2 miljoonan suomalaisen tulot.

Verohallinnossa ei ole tietoa siitä, kuinka monen turvakiellon saaneen nimi on verolehdissä julkaistu. Kiellon yleisyydestä voi kuitenkin päätellä, että kyse on vähintään sadoista ihmisistä.

Suurissa kaupungeissa asuvia kotikunnan julkistaminen tuskin häiritsee, mutta jos pienellä paikkakunnalla asuville siitä voi olla ikäviä seurauksia.

– On valitettavaa, jos pienellä paikkakunnalla tällainen henkilö nousee ikään kuin lehden etusivulle, mutta lainsäädännön perusteella verohallinnon kädet on sidottu, kertoo ylitarkastaja Taito von Konow.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Jyväskylän kaupunki salaa valtaosan Alvan myyntiä selvittäneestä konsulttisopimuksesta – "Kaupunki tuntuu toimineen tosi kevyillä perusteilla", arvioi tutkija

Mänttä-Vilppulan kohutun lentokenttähankkeen sopimus herättää paljon kysymyksiä: "Ei tunnu olevan oikein päätä eikä häntää"

Kohu Mänttä-Vilppulan rakennushankkeesta ei näytä hätkäyttävän Tahkolla ja Luumäellä – "Ei ole ilmennyt mitään sellaista, mistä pitäisi olla huolestunut"

Kommentti: Repimisestä rakentamiseen

Kyyjärveläisen Ilpo Sääksjärven elämä on muuttumassa irtisanomisen seurauksena – "Olen miettinyt, millä tavalla työnantaja valitsee irtisanottavat"

Henkilöauto päätyi yöllä ojaan Saarijärvellä – kuljettajaa ei löydetty

Yön uutiskooste: Oslossa ylipistosairaalan työntekijällä on todettu koronavirustartunta, Wall Streetilla heikoin viikko sitten vuoden 2008 finanssikriisin

Opettajankoulutukseen hakeville on tänä vuonna ensimmäistä kertaa yhteinen soveltuvuuskoe – “Sukupuoli ei ole arviointikriteeri”

Ajatustyössä täytyy osata sanoa ei – keskitytkö oikeisiin asioihin?

Tiesitkö, että ilman karkauspäivää talvi osuisi ennen pitkää heinäkuulle? – Säynätsalolainen Hanne Hytönen täyttää tänään sekä 36 että 9 vuotta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.