HS-gallup: Antti Rinteen SDP pysyy paalupaikalla, vihreiden kannatusluisu jatkuu

SDP jatkaa suosituimpana puolueena, kertoo Helsingin Sanomien julkaisema gallup. Antti Rinteen johtaman oppositiopuolueen kannatus laski edellisestä mittauksesta 0,3 prosenttiyksikköä 21,4 prosenttiin.

SDP:n etumatka kokoomukseen säilyi suurin piirtein ennallaan, sillä kokoomuksen kannatus laski 0,5 prosenttiyksikköä ja on nyt 19,7 prosenttia. Pääministeripuolue keskustan kannatus pysyi ennallaan 15,5 prosentissa, joten SDP ja kokoomus ovat yhä varsin tuntuvalla karkumatkalla.

Vihreiden alamäki jatkui: nyt puoluetta äänestäisi 12,9 prosenttia vastaajista. Laskua on 0,8 prosenttiyksikköä edellisestä kuukaudesta. Vuosi sitten elokuussa vihreiden kannatus oli peräti 17,5 prosenttia. Puolueen kannatus on kuitenkin yhä yli neljä prosenttiyksikköä korkeammalla kuin edellisissä eduskuntavaaleissa.

Vasemmistoliiton kannatus on edellisen mittauksen tapaan 9,6 prosenttia. Perussuomalaiset lisäsi kannatustaan 8,7 prosenttiin. Nousua oli 0,8 prosenttiyksikköä eli saman verran kuin vihreillä oli laskua.

RKP:tä äänestäisi 4,5, kristillisdemokraatteja 3,9 ja sinisiä 1,6 prosenttia vastaajista. Hallituspuolue sinisten kannatus kohosi edellisestä mittauksesta 0,4 prosenttiyksiköllä.

Kyselyn toteutti Kantar TNS, ja siihen haastateltiin yli 2  300 suomalaista. Virhemarginaali on suurimpien puolueiden kohdalla noin kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.