HS-gallup: Pekka Haavisto suosituin ehdokas pääministeriksi

Vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto on suosituin ehdokas seuraavaksi pääministeriksi, käy ilmi Helsingin Sanomien gallupista.

Haavisto sai kyselyssä 22 prosentin kannatuksen. Kokoomuksen Petteri Orpon kannatus oli 16 prosenttia, SDP:n Antti Rinteen 15 prosenttia ja keskustan Juha Sipilän 14 prosenttia.

Puoluekannatusmittausten mukaan seuraava pääministeri on mitä todennäköisimmin SDP:n Rinne tai kokoomuksen Orpo.

Kantar TNS haastatteli tutkimukseen tuhat suomalaista 1.–22. maaliskuuta. Virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kansan kannatus jakautuu nyt tasaisemmin usealle ehdokkaalle kuin neljä vuotta sitten lehden vastaavassa gallupissa. Tuolloin Juha Sipilää kannatti pääministeriksi 45 prosenttia vastaajista.

–  Kansalla ei selvästi ole nyt selkeää ykkösehdokasta. Haavisto on henkilönä pidetty ja suosittu, joten hän nousee yleensä tällaisissa kyselyissä korkealle, sanoo Kantar TNS:n tutkimusjohtaja Sakari Nurmela.

Myös Lännen Median tammikuussa teettämässä kyselyssä Haavisto oli suosituin pääministerikandidaatti 22 prosentin kannatuksella ja Petteri Orpo toiseksi suosituin 16 prosentin kannatuksella. Kyselyn teki Lännen Medialle Taloustutkimus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.