HS-gallup: Yksityisten yritysten roolia sosiaali- ja terveyshuollossa kasvattaisi vain 16 prosenttia

Vain harva suomalainen haluaisi kasvattaa yksityisten yritysten roolia julkisessa sosiaali- ja terveyshuollossa, ilmenee Helsingin Sanomien teettämässä mielipidekyselyssä. Vastanneista 16 prosenttia oli kasvattamisen kannalla.

Yritysten roolin vähentämistä kannatti 40 prosenttia ja 31 prosenttia halusi pitää tilanteen nykyisellään.

Yksityisten yritysten roolin kasvattamista kannattivat erityisesti kokoomuksen kannattajat, joista 38 prosenttia oli tätä mieltä. SDP:n kannattajista 52 prosenttia oli päinvastaista mieltä, vasemmistoliiton tukijoista 60 prosenttia.

Kyselyssä tiedusteltiin myös, haluaisivatko vastaajat parantaa vanhustenhuoltoa, vaikka se tarkoittaisi veronkorotuksia tai julkisen velan kasvattamista. Vanhusten olojen parantamista kannatti 70 prosenttia. Vastustajien osuus oli 18 prosenttia.

Moni vastaaja kannatti omaisten vastuun kasvattamista vanhusten hoidossa. Tätä mieltä oli 37 prosenttia vastanneista, kun taas 44 prosenttia oli tyytyväisiä nykytilaan. Keskustan kannattajissa oli eniten omaisten vastuun kasvattajia, heistä 47 prosenttia oli tätä mieltä.

Vastaukset kerättiin maanantaina Kantar TNS:n internetpaneelissa, jossa saatiin 1  084 vastausta. Tulosten virhemarginaali on noin kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.