Haapamäentalon marjatilan emäntä: "Pahin palo roihusi vain 30 metrin päässä päärakennuksesta" – Hunajan- ja marjankäsittelytilat tuhoutuivat tulipalossa Keuruulla, katso kuvat

Kolme piharakennusta tuhoutui keuruulaisella Haapamäentalon marjatilalla tulipalossa keskiviikkoaamuna. Tilan emäntä Jonna Haapamäki-Syrjälä toteaa olevansa helpottunut, ettei ihmisille tai eläimille käynyt palossa kuinkaan. Hänen mukaansa ainekset vielä paljon suurempiin tuhoihin olivat olemassa.

– Päärakennus sijaitsee vain 30 metrin päässä navetasta, josta palo sai alkunsa ja jossa se roihusi kovimmin. Onneksi tuuli puhalsi idästä eli talon suunnasta ja käänsi liekkejä toiseen suuntaan. Jos olisi ollut tyyni sää, palo olisi levinnyt myös päärakennukseen, Haapamäki-Syrjälä kiittelee.

Palo levisi yli 400 neliömetrin suuruisesta navetasta noin 200-neliöiseen hakevarastoon ja samankokoiseen kolmanteen ulkorakennukseen.

Haapamäki-Syrjälän mukaan hunajan tuotanto tilalla loppuu toistaiseksi. Kuumuus ja savuvahingot tuhosivat hunajavarastot, ja palon mukana menivät pesätarvikkeet ja laitteet.

– Katsoin äsken, että kaapissa on kahdeksan purkkia hunajaa. Se pistää miettimään, miten jatkossa, Haapamäki-Syrjälä toteaa.

Tilan tulevaisuutta ei ole vielä ehditty miettiä. Siitä Haapamäki-Syrjälä on varma, että ensi kesänä marjatuontanto jatkuu, vaikka tuotantotilat tuhoutuivatkin palossa täysin.

– Pellot säilyivät, joten voimme esimerkiksi vuokrata kylmäauton pihaan. Putsaus-, pakkaus- ja säilöntätilamme tuhoutuivat palossa, samoin lämmöntuotantolaitoksemme.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .