Haaviston ja Hakkaraisen kohtaaminen kuvina

Vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto tapasi lauantaina perussuomalaisten kansanedustajan Teuvo Hakkaraisen tämän perheen sahalla Viitasaarella Keski-Suomessa. Vierailu oli osa Haaviston vaalikampanjaa, mutta sen ohella sovitteleva tapaaminen Hakkaraisen pyynnöstä. Tapaamiseen osallistuivat myös Hakkaraisen vanhemmat.

Viitasaarella Hakkaraisen ja Haaviston tapaaminen aiheutti varsinaisen mediasirkuksen. Paikalla olevan Keskisuomalaisen toimittajan mukaan Hakkaraisen ja Haaviston tapaamista oli seuraamassa ainakin Ylen, Helsingin Sanomien, STT:n, molempien iltapäivälehtien sekä Maaseudun Tulevaisuuden edustajat.

Päivän ohjelmassa oli kello 13 vierailu paikallisessa S-Marketissa. Tämän jälkeen kaksikko vieraili Hakkaraisen kantakyläkaupassa Kymönkoskella.

Matka jatkui kello 14 Haka-Woodin edustalle, jossa Hakkarainen ja Haavisto antoivat haastatteluja medialle. Kaksikko joi myös kahvit Haka-Woodilla Hakkaraisen veljen ja äidin kanssa.

Varsinaiselle sahakierrokselle pääsi median edustajista vain Ajankohtainen kakkonen.

Iltapäivän ohjelmassa oli lisäksi vielä vierailu Hakkaraisen lempipubiin.

Hakkarainen kehotti lokakuussa muun muassa homoja muuttamaan Ahvenanmaalle. Myöhemmin hän pyysi kansanedustaja Haavistolta anteeksi lausuntoaan. Miehet jatkoivat kaveruuden hierontaa myös Hakkaraisen kantapaikassa Vesannon baarissa.

Haaviston mukaan hän haluaa käydä vuoropuhelua keskikentällä äärilaidoilta huutelemisen sijaan. Molemmat kansanedustajat pääsivät tutustumaan toisiinsa heti ennen eduskunnan järjestäytymistä, kun he olivat istuntosalissa vierustovereita sukunimen etukirjaimen mukaisesti.

Hakkarainen kuitenkin mainitsi, että äänestää presidentinvaaleissa Timo Soinia.

Haaviston lokakuussa julkaisemassa sovinnon kirjassa "Anna mun kaikki kestää" on yksi kappale myös Hakkaraisesta. Siinä hän yhtyy edustajatoverinsa kommenttiin toimittajista mullilaumana eduskunnan lehterillä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .