Hakkarainen saatetaan pidättää luottamustoimistaan Viitasaarella

Kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu Teuvo Hakkarainen (ps.) saatetaan pidättää Viitasaaren kaupungin luottamustoimista määräaikaisesti oikeudenkäynnin ajaksi. Hakkarainen on syytteessä pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta.

Luottamustoimesta pidättäminen rikossyytteen vuoksi on harkinnanvarainen. Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan maanantaina, että ennen toimesta pidättämistä Hakkaraista kuullaan asiassa hallintolain mukaisesti.

Päätöksen siitä, pidätetäänkö Hakkarainen luottamustoimistaan oikeudenkäynnin ajaksi vai ei, tekee kaupunginvaltuusto. Kuntalain mukaan luottamushenkilö voidaan pidättää toimestaan, jos hänet on asetettu syytteeseen sellaisesta rikoksesta, ettei tehtävässä voi toimia sen edellyttämällä tavalla.

Harvoin valtuustossa paikalla

Viitasaarelaisen kansanedustajan syyte on käsittelyssä Helsingin käräjäoikeudessa 18. kesäkuuta. Hakkarainen otti eduskunnan pikkujouluissa kansanedustaja Veera Ruohon (kok.) niskalenkkiin ja suuteli tätä väkisin.

Kaupunginvaltuustossa on Hakkaraisen ainoa luottamustoimi Viitasaarella. Viime kevään kuntavaalien jälkeen hän ei ole juurikaan osallistunut kaupunginvaltuuston kokouksiin. Valtuustossa on silloin ollut perussuomalaisten varavaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen Ilpo Manninen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .