Halla-aho: Soini ja vihervasemmisto hakevat aborttiteatterista poliittista hyötyä ja näkyvyyttä itselleen

Ulkoministeri Timo Soinin (sin.) aborttiin liittyvät kannanotot ovat nousseet keskusteluun myös Alma Median puheenjohtajatentissä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho luonnehti Soinin toimintaa poliittiseksi teatteriksi, jonka hän on provosoinut tietoisena siitä, että vihervasemmisto tarttuu asiaan heti. Halla-aho arvioi, että kumpikin osapuoli hakee poliittista hyötyä ja näkyvyyttä itselleen.

– Tähän on täysin kohtuutonta käyttää näin paljon aikaa, Halla-aho sanoi.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne syytti pääministeri Juha Sipilää (kesk.) löysästä suhtautumisesta siihen, että Soini on ottanut julkisesti kantoja, jotka eivät edusta Suomen linjaa.

RKP:n Anna-Maja Henriksson piti erityisen käsittämättömänä sitä, miksi kauan politiikassa ollut ja rajat tarkalleen tietävä Soini on toiminut samaan tapaan toistuvasti.

– Ministerin hatusta ei pääse, kun istuu tietokoneen ääreen kirjoittamaan blogiaan, Henriksson sanoi.

SDP:n, vihreiden, vasemmistoliiton ja RKP:n eduskuntaryhmät ovat aikoneet esittää epäluottamuslauseen Soinille tämän aborttikannanottojen vuoksi. Asiasta voidaan äänestää jo tällä viikolla.

Tenttiin osallistuivat kaikkien eduskuntapuolueiden puheenjohtajat lukuun ottamatta sairauslomalle jäänyttä vihreiden Touko Aaltoa. Puoluetta edusti eduskuntaryhmän puheenjohtaja Krista Mikkonen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .