Halla-aho ei kannata äänestystä EU-erosta tällä hetkellä

Puheenjohtajuutta myös tavoitteleva Sampo Terho pitää Halla-ahon näkemystä perusteltuna.

Perussuomalaisten puheenjohtajuutta tavoitteleva Jussi Halla-aho arvioi vappupuheessaan, että juuri nyt kansanäänestystä Suomen EU-erosta ei kannattaisi järjestää. Hän sanoi kannattavansa eroamista Euroopan unionista, mutta nyt järjestettävässä äänestyksessä Halla-ahon mukaan EU:ssa pysyminen voittaisi selkein lukemin. Hänen mukaansa hävitty kansanäänestys tekisi EU-jäsenyyden ongelmista keskustelemisen entistä vaikeammaksi.

– Ennen kansanäänestyksen puuhaamista on tärkeää pyrkiä vaikuttamaan suomalaisten asenteisiin ja kysyä, miksi EU-jäsenyys ei vastaa suomalaisten etua, Halla-aho sanoi.

Puheenjohtajuutta myös tavoitteleva Sampo Terho pitää Halla-ahon näkemystä perusteltuna. Terho nousee eurooppaministeriksi.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo tyrmäsi lauantaina Terhon puheet EU-erosta.

– Tällaisia puheita Suomen hallituksen jäsen ei tietenkään voi sanoa, se on aivan selvä. Suomi on hallitusohjelman ja oman etunsa mukaisesti aktiivinen EU:n jäsen. Me kuulumme euroalueeseen, Orpo sanoi Ylellä.

Terho sanoi tänään, että ei hyväksy keskustelun rajoittamista, kun keskustellaan tulevien vaalikausien asioista.

– Puolue päättää demokraattisesti lähempänä vuoden 2019 eduskuntavaaleja, että ruvetaanko tulevalla vaalikaudella vaatimaan kansanäänestystä Britannian tyyliin vai onko aika vielä kypsä sille, Terho sanoi.

Hänen mukaansa esimerkiksi alkuvuosi 2019 olisi hyvä aika päätökselle.

Halla-aho ja Terho pitivät vappupuheensa Helsingissä. Paikalla oli muutamia kymmeniä kuuntelijoita.