Halla-aho haluaa yhteistyötä ruotsidemokraattien ja Tanskan kansanpuolueen kanssa

Ruotsidemokraattien puoluesihteeri Richard Jomshof kertoi tänään STT:lle, että puolueiden pitäisi tehdä yhteistyötä myös puoluejohdon tasolla.

Perussuomalaisten kannattaa jatkossa tehdä yhteistyötä ruotsidemokraattien ja Tanskan kansanpuolueen kanssa, perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoo.

Halla-aho ei kuitenkaan kerro, onko perussuomalaisilla suunnitelmia virallisesta yhteistyöstä.

– En voi mennä yksityiskohtiin. Olisi hyvä, että kaikki pohjoismaiset kansallismieliset puolueet olisivat samassa ryhmässä kansainvälisissä toimielimissä, kuten Pohjoismaiden neuvostossa ja Euroopan parlamentissa.

Ruotsidemokraattien puoluesihteeri Richard Jomshof kertoi tänään STT:lle, että puolueiden pitäisi tehdä yhteistyötä myös puoluejohdon tasolla. Hän myös kertoi, että puolue on lähettämässä perussuomalaisille jonkinlaisen yhteistyökutsun. Halla-aholla ei ainakaan vielä perjantaina ollut tietoa mahdollisesta kutsusta.

Halla-ahon mielestä puolueiden mahdollisesta yhteistyöstä olisi hyvä keskustella myös puoluejohdon tasolla. Hän sanoo, että perussuomalaisten nykyjohto suhtautuu yhteistyöhön ruotsidemokraattien kanssa eri tavalla kuin kesäkuussa väistynyt puoluejohto.

– Johdon osalta on tapahtunut se muutos, että mahdolliseen yhteistyöhön suhtaudutaan lähtökohtaisesti myönteisesti, toisin kuin vanhan puoluejohdon alaisuudessa.

Jussi Halla-aho kertoi jo ennen perussuomalaisten puoluekokousta, että puolueen pitäisi ottaa mallia ruotsidemokraateista kannatuksensa kasvattamiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Ruotsidemokraatit haluavat tiivistää yhteistyöä perussuomalaisten kanssa