Halla-aho kiistää vanhan rasistisen haastattelun

Kansanedustaja Jussi Halla-aho (ps.) kiistää torstaina internetissä kiertäneen lehtileikkeen aitouden. Verkossa leviävässä jutussa väitetään, että siinä olisi haastateltu lukioikäistä Halla-ahoa Blashemia-yhtyeen jäsenenä.

Haastattelussa Halla-ahon väitetään sanoneen: "Minä ainakin haluaisin piiskata ja komennella neekereitä. (Tämä ei ollut huumorivastaus. Neekeri ei ole naurun asia. Minä olen arjalainen ja ylpeä siitä.)"

Halla-aho sanoi Keskisuomalaiselle torstaina iltapäivällä, ettei hän ole lukioikäisenä antanut yhtään haastattelua bändin jäsenenä. Jutussa mainittu Halla-ahon kotiosoite on hänen mukaansa oikea. Halla-aho arveli, että osoite ja väitetyn lehtileikkeen tiedot on saatu yhtyeen omakustanteisten demonauhojen kansiteksteistä.

–·Lähetimme niitä silloin useampaan paikkaan, Halla-aho sanoi.

Halla-aho kommentoi Keskisuomalaiselle, että verkossa leviävä juttu näyttää kuvankäsittelyohjelmalla tehdyltä väärennökseltä.

Keskisuomalaisen uutisen julkaisun jälkeen Helsingin Sanomien Nyt-liite kertoi verkkosivuillaan, että toimituksella on hallussaan alkuperäinen lehti, jossa haastattelu on julkaistu. Lehti on Raahessa 1991 julkaistu metallimusiikin fanilehti Fear.

Nyt-liitteen verkkosivuilla Halla-aho epäili, että jutun kirjoittanut toimittaja on keksinyt hänen suuhunsa laitetut kommentit itse.

Halla-aho on eduskunnassa muun muassa hallintovaliokunnan puheenjohtaja.

–·Täytyy harkita, mitkä ovat juridiset oikeuteni tässä asiassa. Selvää kiusantekoa tämä on. Mitäpä voin tehdä, jos joku haluaa uskoa minusta tällaista, Halla-aho sanoi Keskisuomalaiselle.

Päivitys 19.1.2012 kello 18.15: Halla-aho on eduskunnan hallintovaliokunnan, ei suuren valiokunnan puheenjohtaja. Tieto korjattu tekstiin.

Päivitys 19.1.2012 kello 18.59: Lisätty Helsingin Sanomien Nyt-liitteen tieto lehden aitoudesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.