Halla-aho valmis yhteistyöhön kaikkien kanssa, mutta ei hinnalla millä hyvänsä – Orpo: Perussuomalaiset ei ole muuttunut vuodesta 2017

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoo puolueensa olevan valmis hallitusyhteistyöhön kaikkien puolueiden kanssa, mutta ei hinnalla millä hyvänsä.

– Perussuomalaisten on saatava tuntuvalla tavalla yhteiseen hallitusohjelmaan sellaisia linjauksia, jotka ovat meidän äänestäjillemme kaikkein tärkeimpiä, Halla-aho sanoi MTV:n pääministeritentissä tiistai-iltana.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo suhtautui epäillen mahdollisuuteen, että kokoomus ja perussuomalaiset voisivat päätyä samaan hallitukseen. Orpon mukaan perussuomalaisissa ei ole tapahtunut kesän 2017 jälkeen erityistä muutosta, ja tuolloin kokoomus teki ratkaisun, ettei se voi tehdä hallitusyhteistyötä perussuomalaisten kanssa.

– Keskustella pitää, mutta minusta tuntuu, että meidän on erittäin vaikea pystyä sopimaan yhteisestä ohjelmasta, Orpo sanoi.

Pekka Haavisto sanoi vihreiden olevan valmiita keskustelemaan kaikkien puolueiden kanssa, mutta totesi myös ettei vihreät voi olla hallituksessa, joka vaatisi esimerkiksi EU- tai euroeroa, vaatisi rajoja kiinni tai suhtautuisi kielteisesti ihmisoikeuksiin.

– Jokainen puolue päättää itsenäisesti reunaehdoistaan, ja nämä ovat meillä reunaehtoja, Haavisto sanoi. Haavisto sanoi olevansa vihreiden pääministeriehdokas, vaikka puolueen puheenjohtaja vaihtuukin kesäkuussa.

Keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän mukaan puolue ei sulje ketään pois hallitusyhteistyöstä, vaikka Sipilä onkin kritisoinut perussuomalaisia rasismin kanssa flirttailusta.

– Pitää ottaa huomioon myös, että pitää löytää henkilökohtainen luottamus. Se on aika tärkeä osa sitä, että jaksetaan se koko vaalikausi mennä.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoi, että hallitustunnustelijana esittäisi kaikille puolueille samat kysymykset, ja sitä kautta hallitus lähtisi rakentumaan.

– Olennaista on se, että löytyy yhteinen arvopohja viedä asioita eteenpäin, Rinne sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Vessariitaa rauhoitelleen miehen ravintolailta päättyi ambulanssiin Jämsässä – vamman aiheuttaneen maksettavaksi yli 21 000 euron korvaukset

Poliisi vastaa kritiikkiin toiminnastaan Turkki-mielenosoituksessa Helsingissä: "Poikkeuksellista, että mielenosoituksen järjestäjä ei noudata määräyksiä"

Viron poliisi: Silja Europalta löytyi kaksi kuollutta nuorta aikuista, ei merkkejä väkivallasta – eri hyteistä löytyneet kuolleet olivat Suomesta

Hakalan sauna vetänyt väkeä Jyväskylään ympäri Suomen ja maailman – himosaunoja Pelle Miljoona vieraili Halssilassa, mutta ei päässyt lauteille

Myös autottomat voivat joutua maksajiksi, kun hallitus vaatimassa latausmahdollisuutta pihoihin

Saunalautta karille Päijänteellä yön pimeinä tunteina: "Hakkasi kiviin ja vaurioita olisi kohta tullut"

Silppua ruohonleikkurilla, haravoi tai tee oma jätesäkkikomposti – näin pääset eroon pihan peittävästä lehtipeitteestä

Kaksio tuhoutui tulipalossa Jyväskylän Sarvivuoressa – palovaroitin ei hälyttänyt

Yön uutiskooste: Mielenosoituksia, Brexit-jankkausta, jalkapalloyllätys ja huonon ajokelin varoitus

Kolumni: Seikkailupuiston lopettaminen oli jyväskyläläisille lapsiperheille järkytys – nyt paikka on vielä järkyttävämpi

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.