Hallintarekisteri mutkisti Kaj Turusen valintaa perussuomalaisten ryhmäjohtajaksi

Toimi Kankaanniemeä houkutellaan yhä kisaan mukaan, hän ei itse kommentoi asiaa.

Perussuomalaisten ryhmäjohtaja vaihtuu, kun ryhmän nykyinen puheenjohtaja Sampo Terho nousee kulttuuriministeriksi. Uutissuomalaisen tietojen mukaan ryhmäjohtajaksi oli vielä alkuviikolla nousemassa varmuudella eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen, joka on ollut viime viikkoina paljon julkisuudessa hallintarekisterin vuoksi.

Hallintarekisterin eteneminen on kuitenkin mutkistamassa ryhmyrin valintaa perussuomalaisten eduskuntaryhmässä. Turunen on edelleen vahvoilla puheenjohtajaksi, mutta hänen valintansa ei ole enää mitenkään selvää.

– Turusen mielipiteen vaihtuminen hallintarekisteriasiassa vaikutti useamman kansanedustajan mielipiteeseen. Eilinen päivä saattoi ratkaista aika paljon, eikä Turusesta tulekaan eduskuntaryhmän puheenjohtajaa, muotoilee perussuomalaisten kansanedustaja.

Hallintarekisteri herättää närää perussuomalaisten sisällä. Esimerkiksi puolueen poliisitaustainen kansanedustaja Mika Raatikainen ilmoittaa tiedotteessaan vastustavansa lakiesitystä jyrkästi ja katsoo, että laki sotii hänen vuonna 1983 nuorena poliisina antamaansa virkavalaa vastaan.

"En ota kantaa"

Eduskuntaryhmän johtoon on vahvasti ehdolla myös ensimmäisen kauden kansanedustaja Leena Meri, joka pyrkii myös puolueen puheenjohtajaksi. Meri ilmoitti jo viime viikolla olevansa kiinnostunut ryhmäjohtajan puheenjohtajuudesta.

Myös entistä ministeriä, kansanedustaja Toimi Kankaanniemeä kosiskellaan yhä mukaan kisaan eduskuntaryhmän puheenjohtajuudesta.

– En ota kantaa, Kankaanniemi vastasi pienen empimisen jälkeen kysymykseen, onko hän kiinnostunut ryhmäjohtajan paikasta.

Jos Turunen nousisi ryhmäjohtoon, hänen tilalleen talousvaliokunnan johtoon ollaan kaavailemassa Simon Eloa. Hän on ensimmäisen kauden kansanedustaja Uudeltamaalta.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä päättää valinnoista ryhmäkokouksessaan torstaina.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .