Hallinto-oikeus: Lasten turvallisuus vaarantui englanninkielisessä päiväkodissa Tampereella

Päiväkoti suljettiin, koska sen henkilökunta ei ollut riittävän pätevää.

Vaasan hallinto-oikeus hylkäsi keskiviikkona valituksen Tampereella toimineen yksityisen englanninkielisen päiväkodin sulkemisesta. Hallinto-oikeuden mukaan lasten turvallisuus vaarantui, koska päiväkodissa oli liian vähän pätevyysvaatimukset täyttävää henkilökuntaa.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto (avi) määräsi English International School of Tampere -päiväkodin suljettavaksi vuosi sitten. Sitä ennen virasto oli tehnyt päiväkotiin tarkastuksen. Tarkastushetkellä paikalla oli ainoastaan kaksi kelpoisuusvaatimukset täyttävää työntekijää, kun vaadittu määrä olisi ollut vähintään seitsemän.

Avin mukaan päiväkodille oli useasti annettu mahdollisuus parantaa toimintaansa. Myös hallinto-oikeus katsoi, että pätevyysvaatimukset täyttävän henkilöstön vaje oli ollut niin suurta ja jatkuvaa, että se oli riittävä peruste toiminnan keskeyttämiselle.

Oikeuden mukaan päiväkodissa työskenteli kasvatustehtävissä yhteensä 16 ihmistä, joista vain neljällä oli siihen pätevyys.

– Yhtiön valvonnasta tehdyn yhteenvedon mukaan valvontatoimia on ollut vuodesta 2007 lähtien ja useasti kyseessä ovat olleet henkilöstön kelpoisuuksiin liittyvät asiat, oikeus totesi päätöksessään.

 

Oikeus ei ottanut kantaa ruokapulaan

Vastauksissaan hallinto-oikeudelle päiväkotiyritys kertoi, että sen henkilökunnassa oli ollut "alalle tyypillistä vaihtuvuutta". Yritys vetosi myös rekrytointivaikeuksiin. Yrityksen useampi työntekijä oli irtisanoutunut kesällä 2016, eikä heidän tilalleen ollut vielä tarkastusaikaan löytynyt kelpoisuusvaatimukset täyttäviä, englantia puhuvia työntekijöitä.

Tampereen kaupunki oli kuitenkin jo keväällä havainnut puutteita päiväkodin työntekijöiden pätevyyksissä ja vaatinut, että ongelmat on korjattava elokuun alkuun mennessä.

Avin mukaan ongelmia oli ollut myös työntekijöiden epäasiallisessa käytöksessä lapsia kohtaan sekä ruuan riittävyydessä. Näiltä osin oikeus katsoi, ettei ollut saanut riittävää selvitystä asian arvioimiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Tuppurainen elpymisrahastosta: Suomi vie tavoitteitaan eteenpäin määrätietoisesti, mutta sopu on tärkein

Palokan senioritaloista evakuoitujen jatkoasumista selvitetään maanantaina: Rakennus- ja terveysvalvonta arvioivat, onko koteihin turvallista palata

Sää muuttuu viikon aikana sateisesta lähes helteiseksi

Keski-Suomessa raportoitiin sunnuntaina yksi uusi koronavirustartunta

Jyväskyläläisperheen kaksi lasta altistui koronalle Mannisenmäen päiväkodissa – äiti toivoo, että syyllistämisen sijaan muistettaisi riskit: "Eilen käytiin testissä ja nyt odotellaan"

Koronan vahvistama pyöräilybuumi näkyi kesäkuussa myyntipiikkinä – suuria poistomyyntejä ei välttämättä syksyllä nähdä

Sotilaspoliisi jatkaa Palokan senioritalon jälkivartiointia – uudelleen syttymisen mahdollisuutta ei ole vielä täysin poissuljettu

SPR järjesti ruokaa, vaatteita ja hygieniatarvikkeita Palokan tulipalosta evakuoiduille heti lauantaina – näin sinä voit auttaa

Punkin purema voi tehdä allergiseksi liharuualle – harvinaista sairautta ei osata aina tunnistaa, joten diagnoosin saanti voi kestää vuosia

Sunnuntain jumalanpalvelus lähettiin suorana Tikkakosken kirkosta – katso tallenne

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.